Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntări violente între protestatari și poliția din New Delhi

Mii de protestatari indieni s-au confruntat marţi la New Delhi cu poliţia în cea mai recentă escaladare a violențor care au pornit în urmă cu o săptămână față de o nouă lege care facilitează obținerea cetățeniei indiene de către persoanele provenind din statele învecinate cu excepţia musulmanilor, potrivit Mediafax.

Poliția a fost obligată să folosească gaze lacrimogene în cartierul New Seelampur a capitalei New Delhi pentru a împinge înapoi protestatarii care se îndreptau spre baricade și aruncau cu pietre. Cel puțin doi polițiști au fost răniți, a seclarat un martor pentru agenţia Reuters.

"A început ca un protest pașnic împotriva proiectului de cetățenie ... dar lucrurile au ieşit de sub control, a spus un localnic, Azib Aman.

Alexandru Cumpănașu îi îndeamnă pe susținători la calm: 'Dragi cumpănași, deocamdată nu am ce să reproșez DNA'

Mașinile au fost avariate și drumurile acoperite cu pietre, în timp ce micile incendii de pe drum trimiteau fum în aer. Grupuri mici de tineri, unii cu fața acoperită, aruncau cu pietre și sticle.

Cel puțin 100 de persoane au fost rănite în urma violenţelor din ultima săptămână, ceea ce a atras critici din partea grupurilor pentru drepturile omului.

Guvernul condus de Narendra Modi spune că noua lege va salva minoritățile religioase, precum hindușii și creștinii, de persecuții în ţările vecine ca Bangladesh, Pakistan și Afganistan, oferindu-le o cale către cetățenia indiană. Dar legea nu se aplică musulmanilor, ceea ce criticii spun că slăbește fundamentele laice ale Indiei.

Legea cetățeniei urmărește revocarea statutului special al regiunii Kaşmir cu majoritate musulmană și o hotărâre judecătorească care să permită construirea unui templu hindus pe locul unei moschei dărâmate de fanaticii hinduşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.