Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntările continuă în SUA. Jafuri şi confruntări în 25 de oraşe din Statele Unite în ciuda stării de asediu. S-au operat sute de arestări

Fox News
Mineapolis

Confruntările dintre manifestanţi şi poliţişti au zguduit, sâmbătă seară, mai multe oraşe din Statele Unite, plasate în stare de asediu. Poliţiştii au încercat să calmeze furia care s-a răspândit în ţară după moartea afro-americanului George Floyd, informează AFP preluate de news.ro. Unități ale Gărzii Naționale și ale Poliției Militare intervin în zonă.

Vezi și: Dezvăluirea care ÎNCINGE USR-ul! Trădarea SUPREMĂ, după violențele din 10 august: Jandarmii intră în partid

Incendii, gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc, aşa arată America acum, scriu jurnaliştii de la CNN.

Poliţiştii au acţionat, sâmbătă seară, împotriva manifestanţilor care încălcau starea de asediu pe timpul nopţii la Minneapolis, folosind gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru a-i îndepărta pe protestatari de un comisariat, a constatat un fotojurnalist de la AFP.

Preşedintele Donald Trump a promis să "stopeze violenţa colectivă", după mai multe nopţi de revolte la Minneapolis, unde acest afro-american în vârstă de 46 de ani a decedat luni, în mâinile Poliţiei.

În Minnesota, în nordul ţării, agenţii în ţinute speciale s-au confruntat cu manifestanţii care au încălcat interdicţia de a circula, îndepărtându-i cu fumigene şi grenade asurzitoare.

Cu puţin timp înainte, manifestanţii s-au dovedit determinaţi să rămână pe loc. "Nu ne dau de ales, există multă furie", a explicat Deka Jama, o femeie în vârstă de 24 de ani care a cerut "justiţie" pentru George Floyd.

Confruntări au avut loc şi la New York, Philadelphia, Los Angeles şi Atlanta, determinând autorităţile din LA şi Atlanta, precum şi cele din Miami şi Chicago, să anunţe la rândul lor stare de asediu.

Donald Trump, care a denunţat în mai multe rânduri moartea "tragică" a lui George Floyd, a estimat că revoltele îi dezonorează memoria.

"Nu trebuie să lăsăm ca un mic grup de infractori şi de vandali să ne distrugă oraşele", a lansat el, atribuind revoltele "unor grupuri de extremă stânga radicale" şi în special "Antifa" (mişcare antifascistă).

Guvernatorul de Minnesota, Tim Waltz, a denunţat la rândul său elementele exterioare oraşului, care ar putea fi, potrivit acestuia, membri ai grupărilor antifasciste, dar şi grupuri rasiste sau traficanţi de droguri.

Printre zecile de persoane arestate cu o zi înainte, 80% dintre ele erau din alte regiuni ale Statelor Unite, potrivit autorităţilor locale.

"Situaţia la Minneapolis nu are nicio legătură cu moartea lui George Floyd", a declarat guvernatorul. Este vorba, spune el, "de a instala teama şi de a destabiliza marile noastre oraşe".

Pentru a relua controlul asupra situaţiei, Waltz a anunţat mobilizare generală a 13.000 de soldaţi din Garda naţională a statului, o premieră, şi a spus că a solicitat ajutorul Ministerului Apărării.

Unităţi ale Poliţiei militare au fost alertate pentru a putea interveni la Minneapolis în termen de patru ore, a precizat Pentagonul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.