Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conglomeratul indian Tata Group şi Airbus vor produce elicoptere în India

Wikipedia
Elicopter Polonia

Conglomeratul indian Tata Group şi grupul aeronautic european Airbus au semnat vineri un acord pentru a produce împreună elicoptere civile, a anunţat secretarul de stat în Ministerul de Externe al Indiei, Vinay Kwatra, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Acordul a fost semnat cu ocazia vizitei preşedintelui francez Emmanuel Macron în India, a adăugat oficialul de la New Delhi.

Tata şi Airbus deja cooperează la producerea avionului de transport C-295 în statul Gujarat, unde s-a născut premierul Narendra Modi.

"Parteneriatul industrial semnat între Tata şi Airbus Helicopters pentru producerea modelului H125 are o componentă semnificativă internă", a declarat Kwatra la o conferinţă de presă.

În timpul vizitei preşedintelui francez Emmanuel Macron este discutată suplimentarea cooperării în sectorul de apărare, au spus oficialii, inclusiv posibilitatea ca producătorul francez de motoare Safran să se implice în fabricarea de motoare pentru avioane de luptă în India.

Deja Franţa este al doilea mare furnizor de arme al Indiei.

"Safran este decis să transfere integral tehnologie în domeniul proiectării, dezvoltării, certificării şi producţiei", a declarat ambasadorul Indiei în Franţa, Jawed Ashraf, adăugând că discuţiile asupra acestui subiect vor continua.

Airbus a precizat că elicopterele vor fi exportate şi în unele dintre ţările vecine ale Indiei. Construirea liniei de asamblare va dura 24 de luni iar livrările ar urma să înceapă în 2026. Locaţia facilităţii va fi decisă în comun de Tata Group şi Airbus, a informat grupul aeronautic cu sediul la Toulouse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.