Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

32 de parlamentari și mai mulți colaboratori ai președintelui au murit din cauza Covid în Congo

img-s-msn-com.akamaized.net
congo

Treizeci şi doi de parlamentari din Republica Democrată Congo (RDC) au murit din cauza COVID-19 de la apariţia virusului în această ţară în martie 2020, a declarat un oficial al Adunării Naţionale, relatează AFP.

Informaţia a fost anunţată joi de prim-vicepreşedintele Adunării Naţionale, Jean-Marc Kabund, ale cărui declaraţii au fost publicate vineri de mass-media congoleze.

Anunţul survine într-un moment în care autorităţile din RDC se tem de venirea unui al treilea val de coronavirus. De fapt, de câteva zile, cazurile de contaminare, relativ limitate în termeni absoluţi, au crescut. 107 cazuri noi au fost identificate joi, dintre care 102 în Kinshasa.

Conform cifrelor oficiale, până pe 28 mai, la nivel naţional au fost recenzate 31.385 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 782 de decese asociate acestei boli. Cu peste 21.700 de cazuri, capitala Kinshasa este principalul focar al epidemiei, având drept epicentru districtul Gombe, bogatul centru al oraşului, în care sunt concentrate instituţiile, lumea afacerilor şi reşedinţele congolezilor bogaţi şi ale străinilor.

Mai mulţi colaboratori apropiaţi ai preşedintelui Félix Tshisekedi au murit după ce au contractat boala. Majoritatea locuitorilor capitalei rămân însă sceptici cu privire la prezenţa, sau chiar existenţa, COVID-19 în această megalopolă.

La 22 mai, guvernul a observat "o uşoară creştere a cazurilor de contaminare cauzată în special de expunerea la variante străine ale coronavirusului (indiană şi britanică), de absenţa imunităţii colective şi de slăbirea respectării regulilor de protecţie".

În cea de-a 40-a zi a campaniei de vaccinare, gratuită şi accesibilă tuturor adulţilor, 19.597 de persoane au fost imunizate. Cu toate acestea, numeroşi congolezi rămân neîncrezători sau ostili faţă de vaccin, în principal din cauza zvonurilor difuzate pe reţelele de socializare, au informat autorităţile de la Kinshasa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.