Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congres PSD pe 7 februarie. Culisele noii echipe (surse)

PSD

Conducerea centrala a PSD a stabilit de comun acord sa organizeze Congresul Extraordinar al partidului in data de 7 februarie 2015.

Daca Victor Ponta va ajunge Președintele Romaniei, Congresul PSD va fi organizat de Liviu Dragnea, in calitate de presedinte executiv al partidului.

Surse din PSD au declarat pentru stiripesurse.ro ca mai multi lideri judeteni dintre apropiatii lui Liviu Dragnea au vrut un Congres-fulger in PSD, imediat dupa alegerile prezidentiale. Aceasta varianta a fost expusa si de catre Sebastian Ghita, care vorbea de un Congres 'rapid' dupa alegeri.

Liderii judeteni care doreau acum alegeri in PSD sustin ca era mai bine ca partidul sa intre in sarbatorile de iarna cu echipa completa, pentru mai multa liniste: noul Guvern si noua conducere a PSD.

"Acum s-a luat decizia, nu mai putem sa dam inapoi, O sa vedem daca am ales bine sau nu", ne-a declarat un lider judetean PSD.

Surse din partid spun ca nu vor fi schimbari majore in conducerea PSD daca Victor Ponta va castiga. Regula este ca "echipa castigatoare nu se schimba".

In ceea ce priveste doritorii la conducerea partidului, ar putea candida la sefia PSD Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Nicolae Banicioiu, Marian Vanghelie.

Pe langa functia de presedinte al PSD se vor alege presedintele executiv, secretarul general, 8 vicepresedinti nationali, 8 vicepresedinti regionali si 5 vicepresedinti din randul femeilor.

In partid exista trei variante cu privire la raportul dintre Ponta si noua conducere PSD.

1. Victor Ponta castiga alegerile prezidentiale si nu se implica sub nicio forma in alegeri interne care vor urma la PSD. Isi va lua o parte din apropiati la Cotroceni, drept consilieri prezidentiali. Victor Ponta a declarat oficial ca nu se va implica in alegerile din partid dupa alegerile prezidentiale.

2. Victor Ponta castiga alegerile si se va implica in partid. In toiul negocierilor  pentru noua sefie a PSD, Victor Ponta va avea un spatiu de manevra de cateva saptamani, in care va fi Presedinte ales al Romaniei, Premier si Presedinte PSD. Pe modul lui Iliescu-Nastase si Nastase-Ponta, actualul lider al PSD isi va lasa un urmas la sefia partidului. Va urma curatarea baronilor PSD.

3. Victor Ponta castiga alegerile prezidentiale, se implica in partid dar nu reușește sa isi impuna favoritul. Va urma un armistitiu de etapa intre gruparile pro-Ponta si pro-Dragnea in partid, fiecare isi va lua o parte din pradă, insa lupta din partid va fi doar amanata pana la alegerile locale si parlamentare din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.