Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresmenii americani au retras o scrisoare prin care cer negocieri directe cu Rusia

www.timeanddate.com
steag SUA

Președinta Fracțiunii Progresiste a Congresului din SUA, Pramila Jayapal, și-a retras recenta scrisoare către Casa Albă, cerând o schimbare de strategie în ceea ce privește războiul din Ucraina, se arată într-o declarație oficială, relatează presa americană.

  • Context: Un grup de congresmeni din Partidul Democrat american i-au cerut recent lui Biden să înceapă negocierile directe cu Rusia privind războiul din Ucraina.

"În calitate de președinte al fracțiunii, îmi asum responsabilitatea pentru acest lucru. Din cauza precoce a mesajului nostru, unii confundă mesajul nostru cu recenta declarație a liderului republican McCarthy, amenințând că va opri ajutorul acordat Ucrainei dacă republicanii vor veni la putere. Apropierea acestor declarații a creat aparența nefericită că democrații, care au susținut și votat ferm și unanim pentru fiecare pachet de asistență militară, strategică și economică pentru poporul ucrainean, sunt cumva conectați cu republicanii care încearcă să blocheze sprijinul american pentru președintele Zelenski și forțele ucrainene. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr", a spus ea. „Scrisoarea a fost redactată în urmă cu câteva luni, dar, din păcate, a fost difuzată de personal fără a fi verificată. În calitate de președinte al facțiunii, îmi asum responsabilitatea pentru acest lucru”, a mai spus ea.

Potrivit CNN, democrații din Camera Reprezentanților au fost supărați pe Jayapal pentru că a trimis o scrisoare cu puțin timp înainte de alegeri.

"Oamenii sunt furioși, în special liderii", a spus un democrat de rang înalt, referindu-se la cei mai vulnerabili membri care riscă să-și piardă locurile.

Kevin McCarthy, care ar putea prelua funcția de președinte al Camerei Reprezentanților în cazul unei victorii a Partidului Republican, a declarat recent că este nevoie de mai multă supraveghere a asistenței pentru Ucraina.

Președintele american Joe Biden a declarat reporterilor că este îngrijorat de astfel de declarații, deoarece președintele rus Vladimir Putin, în opinia sa, nu se va opri în Ucraina.

Congresul SUA lucrează la un nou pachet de asistență pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de dolari.

Președinta Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a declarat că statele vor continua să sprijine Ucraina în orice caz.

"Sprijinul pentru Ucraina este bipartizan, bicameral, adică în Camera Reprezentanților și în Senat, și începe la Casa Albă cu președintele nostru", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.