Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresul american adoptă o lege menită să atace costurile uriaşe de transport maritim

ZF
cargo containere aprovizionare

Congresul american a adoptat luni o lege pentru a împiedica transportatorii maritimi să umfle preţurile, în contextul în care inflaţia bate noi recorduri, notează AFP preluat de agerpres.

Textul, adoptat deja în unanimitate de Senat la mijlocul lui martie, a fost votat cu o largă majoritate de Camera Reprezentanţilor, 369 de voturi contra 42.

"Această lege va ajuta la reducerea costurilor pentru familii şi la asigurarea unui tratament echitabil pentru întreprinderile americane", şi-a exprimat satisfacţia preşedintele SUA, Joe Biden, într-un comunicat.

"Astăzi, Congresul controlat de democraţi ia o nouă măsură în lupta împotriva poverii creşterii preţurilor", a salutat şi preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Această lege are ca scop îmbunătăţirea reglementării transportatorilor maritimi, permiţând, printre altele, unui organism dedicat să investigheze practicile lor comerciale.

"Inflaţia este cea mai mare sursă de frustrare în America în acest moment, iar liniile de aşteptare din porturile noastre unul dintre factorii majori de creştere a preţurilor pe care îl abordăm în acest proiect de lege", a explicat Chuck Schumer, liderul democraţilor din Senat.

"Nu va rezolva totul, dar va ajuta foarte mult", a estimat anterior Joe Biden într-o înregistrare video postată joi pe Twitter.

Lupta împotriva inflaţiei riscă să afecteze economiei americane, stârnind chiar temeri legate de recesiune, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.