Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresul European Automotive, organizat de Universitatea Politehnica din Timişoara

Universitatea Politehnica din Timișoara UPT

Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) organizează în perioada 26 - 28 octombrie cel de-al XVII-lea Congres European Automotive (EAEC - MVT 2022), în colaborare cu Societatea Inginerilor de Automobile din România (SIAR), care reuneşte cei mai reputaţi specialişti în domeniu din ţară şi din străinătate.

Organizaţia europeană a societăţilor naţionale pentru ingineria automobilului, fondată în 1984, reuneşte reputaţi specialişti în domeniul automotive, atât din mediul universitar, cât şi din industrie şi, potrivit cutumelor, fiecare organizator al congresului EAEC personalizează dezbaterile, iar UPT a propus, pentru acest an, ca prezentările să se încadreze în temele Motoare, Vehicule şi Transporturi (MVT), arată un comunicat al UPT remis, miercuri, AGERPRES.

Deschiderea festivă a evenimentului, prezidat şi moderat de prof. Liviu Mihon, de la Facultatea de Mecanică a UPT, ce a reunit specialişti din marile centre universitare care oferă programe de studiu în domeniul automotive din ţară şi din străinătate.

Prorectorul UPT, Sorin Muşuroi, a declarat, în deschiderea evenimentului, că alegerea UPT pentru găzduirea evenimentului este o recunoaştere a prestigiului de care se bucură Politehnica timişoreană pe plan naţional şi internaţional, atât pentru latura educaţională, cât şi cea de cercetare.

Prezentările în plen au fost deschise de academicianul Ion Boldea, de la UPT, care în cadrul prezentării cu tema "Automotive electric propulsion systems: recent progress", a vorbit despre viitorul mobilităţii, dar şi despre etică în dezvoltarea tehnologiei.

Congresul EAEC MVT 2022 a fost şi locul de întâlnire pentru tinerii studenţi (membrii SIAR juniori) în Congresul lor internaţional, dar şi în cadrul concursului profesional de inginerie auto "Profesor ing. Constantin Ghiulai", pe secţiunile Dinamica vehiculelor (ediţia a VIII-a) şi Automotive CAD - CATIA (ediţia a V-a)

Întregul eveniment a beneficiat şi de sesiuni tehnice, prezentate de companii, care au venit cu standuri de prezentare, de o expoziţie de automobile care a reflectat, prin maşinile de epocă, dar şi ultimele modele de maşini electrice, evoluţia domeniului auto, precum şi de o prezentare a maşinii de Formula Student a UPT Racing Team.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.