Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresul SUA a adoptat legea ce prevede sancţiuni pentru represiunile din Hong Kong

Congresul SUA

Congresul SUA a adoptat joi o lege ce prevede sancţionarea responsabililor chinezi care încalcă obligaţiile internaţionale ale Chinei faţă de autonomia Hong Kong-ului, transmit AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

Senatul cu majoritate republicană a aprobat textul în unanimitate, a doua zi după ce Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, i-a dat undă verde tot cu unanimitate.

Legea, care este susţinută atât de republicani cât şi de democraţi, mai trebuie promulgată şi de preşedintele Donald Trump pentru a intra în vigoare. Casa Albă nu a indicat dacă intenţionează să-şi dea acordul asupra ei sau să recurgă la veto.

Votul survine după ce la finele lui mai SUA au revocat statutul comercial preferenţial al Hong Kong-ului, iar miercuri secretarul de stat Mike Pompeo a avertizat că nu sunt excluse noi măsuri, după adoptarea de către autorităţile chineze a unei noi legi privind securitate naţională a teritoriului autonom.

Un purtător de cuvânt al MAE de la Beijing a respins joi afirmaţiile secretarului de stat american, afirmând că acestea denotă "ignoranţă şi prejudecăţi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.