Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresul SUA adoptă sancţiuni împotriva Hezbollah

Hezbollah

Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite a adoptat miercuri noi sancţiuni împotriva miliţiilor Hezbollah, susţinute de Iran, informează Reuters, care apreciază că este vorba de un efort american de a adopta o linie dură faţă de Teheran, fără a submina acordul nuclear din 2015.

Au fost trei voturi deschise: unul pentru sancţionarea oricărei entităţi care sprijină Hezbollah, de exemplu furnizând armament mişcării; al doilea, pentru sancţionarea Hezbollah şi a Iranului fiindcă au folosit scuturi umane; al treilea, pentru o rezoluţie prin care Statele Unite cer Uniunii Europene să desemneze Hezbollah ca organizaţie teroristă.

Citește și: Mărturie în Comisia SRI: Șefii DNA și ai Serviciului aveau întâlniri la care stabileau dosarele

Washingtonul a inclus oficial această grupare pe lista organizaţiilor teroriste în 1997, reaminteşte Reuters. Pentru doi lideri ai Hezbollah se oferă, de luna trecută, recompense de ordinul milioanelor de dolari.

Joi, congresmenii americani urmează să voteze şi sancţiuni directe împotriva Iranului ca reacţie la programul iranian de înarmare cu rachete, anunță Agerpres.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a refuzat să recunoască oficial, pe 13 octombrie, că Iranul respectă acordul prin care a acceptat în 2015 să îşi suspende eforturile de a dezvolta arme atomice, în schimbul ridicării unor sancţiuni internaţionale. După această decizie, Congresul are la dispoziţie 60 de zile pentru a reintroduce sancţiunile, dar deocamdată nici Camera Reprezentanţilor, nici Senatul nu au acţionat în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.