Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresul SUA elimină obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru militari

ABC News
Camera Reprezentantilor congres sua

Congresul SUA a adoptat joi, într-un ultim vot al Senatului, bugetul Apărării, în valoare de 858 de miliarde de dolari, legea eliminând vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru militari, relatează AFP.

Această dispoziţie a fost adăugată împotriva recomandării preşedintelui democrat Joe Biden, fiind de fapt o victorie a republicanilor, care au ameninţat că nu votează proiectul de lege dacă nu li se dă satisfacţie pe acest subiect, potrivit Agerpres.

Obligaţia de vaccinare pentru militari a dus la eliminarea a peste 8.000 dintre ei din armată, conform Pentagonului.

Această restricţie sanitară, una dintre ultimele mari restricţii care erau încă în vigoare în SUA, avea ca scop, conform Pentagonului, să protejeze sănătatea şi nivelul de pregătire optimală ale soldaţilor americani.

Textul votat lasă Pentagonului alegerea de a-i reintegra sau nu pe militarii excluşi. Republicanii au vrut ca revenirea lor să se facă automat, însă această dispoziţie nu a fost adoptată.

Kevin McCarthy, liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, a dat asigurări că obligaţia a afectat recrutările armatei, Pentagonul răspunzând că nu dispune de date care să îi permită să susţină acest lucru.

Obligaţia de vaccinare "nu pare să fi avut decât un impact extrem de scăzut asupra recrutării", a afirmat unul dintre purtătorii săi de cuvânt, Sabrina Singh.

Şeful Marinei, generalul David Berger, a declarat totuşi că recrutarea ar fi putut fi afectată în unele părţi din ţară din cauza "miturilor şi credinţelor false", susţinând totuşi că este "o măsură esenţială pentru a ne asigura că putem să ne facem treaba".

Textul votat joi, care finanţează Apărarea americană pentru anul fiscal 2023, a fost deja adoptat de Camera Reprezentanţilor şi nu mai are nevoie decât de semnătura preşedintelui.

El conţine în special un ajutor militar şi vânzări de arme de 10 de miliarde de dolari către Taiwan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.