Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Connor McDavid (Edmonton Oilers), MVP-ul NHL pentru a treia oară în carieră

reiadat.com
hochei

Connor McDavid, starul echipei Edmonton Oilers, a fost desemnat MVP-ul (cel mai bun jucător) ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL) pentru a treia oară în carieră, luni, în cadrul unei ceremonii de înmânare a trofeelor pentru sezonul trecut, informează cotidianul L'Equipe, potrivit Agerpres.

Jucătorul canadian a fost preferat de 195 de votanţi din 196 (ziarişti membri ai Professional Hockey Writers Association), care l-au clasat pe prima poziţie pentru obţinerea trofeului.

McDavid a dominat sezonul regulat cu 153 de puncte (64 de goluri şi 89 de assist-uri). Este pentru prima oară din 1996 când un jucător depăşeşte pragul de 150 de puncte în sezonul regulat. Edmonton Oilers a încheiat pe locul 3 în Conferinţa de Vest, dar a fost eliminată în semifinala conferinţei de Vegas Golden Knights, devenit ulterior campioană.

David Pastrnak (Boston Bruins) şi Matthew Tkachuk (Florida Panthers) au fost ceilalţi doi jucători în cursa pentru MVP.

Connor McDavid a fost ales cel mai bun jucător al sezonului pentru a treia oară în cariera sa, după premiile din 2017 şi 2021. El a mai câştigat alte trei trofee, pentru cel mai bun golgheter, cel mai bun marcator şi cel mai bun jucător oferite de asociaţia jucătorilor din NHL.

Cea mai bună echipă din sezonul regulat, cu recorduri de victorii şi de puncte, dar eliminată din primul tur al fazei play-off, Boston Bruins şi-a adjudecat, la rândul ei, mai multe trofee: Linus Ullmark a fost desemnat cel mai bun portar, iar Jim Montgomery, cel mai bun antrenor.

Trofeul pentru cel mai bun fundaş a fost înmânat lui Erik Karlsson (San Jose Sharks), în timp ce Matty Bieners (Seattle Kraken) a fost ales cel mai bun debutant.

Echipele-tip ale sezonului se prezintă astfel:

Echipa 1 All-Star. Portar: Linus Ullmark (Boston Bruins); fundaşi: Erik Karlsson (San Jose Sharks), Adam Fox (NY Rangers); atacanţi: Connor McDavid (Edmonton Oilers), David Pastrnak (Boston Bruins), Jason Robertson (Dallas Mavericks).

Echipa 2 All-Star. Portar: Ilia Sorokin (New York Islanders); fundaşi: Hampus Lindholm (Boston Bruins), Cale Makar (Colorado Avalanche); atacanţi: Leon Draisaitl (Edmonton Oilers), Artemi Panarin (New York Rangers), Matthew Tkachuk (Florida Panthers).

Echipa de debutanţi. Portar: Stuart Skinner (Edmonton Oilers); fundaşi: Jake Sanderson (Ottawa Senators), Owen Power (Buffalo Sabres); atacanţi: Matty Bieners (Seattle Kraken), Wyatt Johnston (Dallas Mavericks), Matias Maccelli (Arizona Coyotes).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.