Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conservatorii lui Merkel îl susţin pe Frank-Walter Steinmeier la preşedinţia Germaniei

Partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), va sprijini candidatura ministrului de externe social-democrat Frank-Walter Steinmeier la preşedinţia Germaniei, potrivit unor surse din cadrul guvernului, relatează DPA.

Formaţiunea CDU, de centru-dreapta, care formează coaliţia la guvernare cu Partidul Social Democrat (SPD) de centru-stânga, a fost de acord să-l sprijine pe Steinmeier ca răspuns la o sugestie a liderului SPD, Sigmar Gabriel, care deţine funcţia de vicecancelar.

Citeşte şi: Avertismentul teroriştilor pentru Donald Trump: 'JIHADUL abia acum începe!'

Anunţul are loc în urma discuţiilor intense dintre liderii SPD, CDU şi aripa sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CDU), care nu şi-a exprimat încă sprijinul pentru Frank-Walter Steinmeier.

După ce un candidat este propus în mod oficial, acesta trebuie să primească aprobarea în cadrul unei convenţii constituţionale speciale organizate pe 12 februarie. Mandatul preşedintelui se întinde pe o perioadă de cinci ani.

Cu toate că rolul preşedintelui german este în mare măsură unul simbolic, şeful statului reprezintă Germania pe plan internaţional. Prin urmare, preşedinţia este puternic contestată între partidele rivale, relateaza agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.