Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conservatorii lui Merkel îşi menţin avansul în ultimele sondaje

Blocul conservator al cancelarului german Angela Merkel îşi păstrează avansul faţă de Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), potrivit unui sondaj difuzat vineri, cu şase luni înainte de alegerile federale, dar opozanţii săi au înregistrat cel mai mare sprijin în sondaj în decurs de aproape cinci ani, relatează Reuters, conform agerpres.

Conservatorii îşi păstrează sprijinul constant la 34% din intenţiile de vot, în timp ce SPD a câştigat 2 puncte procentuale ajungând la 32%, se arată în sondajul efectuat de

Forschungsgruppe Wahlen pentru postul de televiziune ZDF.

Elicopter PRĂBUŞIT în Istanbul. Oameni de afaceri ruşi se aflau la bord. NU sunt supravieţuitori

Merkel şi candidatul german al SPD pentru funcţia de cancelar, Martin Schulz, care a sporit şansele partidului de când a fost nominalizat în ianuarie, sunt la egalitate în ceea ce priveşte propria popularitate, ambii obţinând un sprijin de 44%.

În februarie, acelaşi sondaj indica faptul că 49% dintre germani îl susţineau pe Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, pentru funcţia de cancelar, în comparaţie cu 38% care o susţineau pe Angela Merkel pentru această funcţie.

SPD s-a clasat ani la rândul în urma conservatorilor, dar Schulz a revigorat partidul făcând campanie în favoarea justiţiei sociale şi a revizuirii reformelor în domeniul pieţei muncii care au fost introduse de fostul cancelar SPD, Gerhard Schroeder, în urmă cu un deceniu.

Europa cu 'cu mai multe viteze': o idee veche, noi dezbateri - AFP

Potrivit sondajului, formaţiunea Alternativa pentru Germania (AfD, antiimigraţie) a pierdut un punct procentual şi a ajuns la 9% din intenţiile de vot, dar este încă în cursă pentru a intra în parlamentul german ca al treilea cel mai mare partid.

Partidul Linke, stânga radicală, a înregistrat un sprijin de 8% şi Verzii 7%. Partidul Liber Democrat (FDP) este creditat cu 5% din intenţiile de vot.

Sondajul efectuat pe un eşantion reprezentativ de 1.212 de persoane a fost realizat în intervalul 7-9 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.