Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilerul din guvernul Cîțu care s-ar fi dat jurnalist cere drept la replică și acuză un fake news

guvern
consilierul Alexandru Butiseacă in guvernul citu

După ce în presă a apărut informația că un consilier din Guvernul Cîțu s-a dat drept jurnalist Digi24 pentru a convinge o profesoară americană, cunoscută în domeniul influencerilor, să îl laude pe Florin Cîțu în mai multe materiale de presă, iar Deirdre McCloskey a devoalat strategia chiar în fața jurnaliștilor de la Libertatea, care au și publicat dezvăluirile de presă, consilierul a cerut drept la replică în care acuză un fake news.

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitor la editorialul semnat de profesorul universitar Deirdre McCloskey, fac următoarele precizări:

M-a surprins neplăcut că, în urma unei discuții complet lămuritoare cu jurnalistul Libertatea, ziarul a preferat să publice un fake news.

Am răspuns fără echivoc întrebărilor primite din partea Libertatea, indicând în mod clar că nu a existat vreun moment în care să invoc vreo presupusă calitate de jurnalist la postul Digi24, rugând chiar să reverifice informația. Acest lucru înțeleg că nu s-a mai întâmplat.

Legătura mea cu platforma Digi24 o reprezintă exclusiv contul de contributor în secțiunea „Agora”, în care am și publicat, fără a fi remunerat, așa cum a sugerat jurnalistul Libertatea, la fel cum am publicat și pe alte platforme de presă care au secțiuni de opinii.

Mă bucură însă că articolul Libertatea face cunoscute câteva dintre ideile exprimate de emerita profesoară Deirdre McCloskey, care, altfel, probabil nu și-ar fi găsit locul în paginile acestei publicații.

Mă mai bucură și că articolul semnat de jurnaliștii de la Libertatea menționează ceva foarte important: profesorul universitar de la University of Illinois Chicago nu a fost remunerat pentru redactarea acelui articol în care apreciază ideile și măsurile premierului Florin Cîțu, viziunea lui politică pentru guvernarea României.

În aceeași notă, punctul de vedere formulat de doamna McCloskey îi aparține în totalitate, neexistând nicio influență din partea mea, intuind, firește, perspectiva, dată fiind colaborarea noastră, de ani buni, din mediul academic.

În încheiere, vreau să menționez că demersul de a o contacta pe Deirdre McCloskey a fost făcut în contextul preocupării mele de a promova liberalismul și ideile liberale în societatea și lumea politică românească”, este dreptul la replică a consilierului Alexandru Butiseacă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.