DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Consilier municipal USR PLUS acuză JOCURI POLITICE la Termoenergetica: Sunt necesare fonduri suplimentare de la Guvern

Economica.net
Termoenergetica

Consilierul municipal USR PLUS Nicorel Nicorescu, membru în AGA la Termoenergetica, apreciază că sunt necesare fonduri suplimentare de la Guvern pentru Termoenergetica, dar că discuţiile în acest sens ar fi blocate din motive politice, anunță Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, consilierul municipal arată că termoficarea din Bucureşti are nevoie de investiţii, după "decenii de lipsă" a acestora şi în condiţiile în care multe zone sunt afectate din cauza "acoperirii precare" a furnizării cu agent termic. Potrivit acestuia, o mare problemă a reprezentat-o închiderea CET Titan, care reuşea să asigure furnizarea agentului termic pentru părţi importante din sectoarele 1 şi 2 şi o mică parte din sectorul 3.

"În calitate de membru AGA la Termoenergetica am participat în ultima perioadă la multe întâlniri pe acest subiect. La întâlniri au participat reprezentaţii părţilor implicate şi care au la îndemână soluţii pentru rezolvarea problemelor. Compania are datorii către furnizori, în special către ELCEN, dar nu primeşte banii bugetaţi pentru acoperirea subvenţiei către populaţie de la Primăria Capitalei. Primăria Capitalei se luptă cu plăţile datoriilor acumulate în trecut şi nu dispune de suficienţi bani pentru a executa plăţi la zi către companie (propune o eşalonare a plăţilor datoriei care ţin compania la pragul subzistenţei dar fără perspectiva realizării de investiţii atât de necesare). Singura soluţie, soluţie extrasă de toţi participanţii la aceste întâlniri, este obţinerea de fonduri suplimentare de la Guvernul României prin rectificarea bugetară care urmează sau alte mecanisme economice", precizează reprezentantul USR PLUS.

În opinia sa, factorii de decizie ar trebui să stabilească o întâlnire pentru a găsi surse suplimentare de finanţare.

"Este o problemă de interes naţional. Din păcate, de aici încolo totul se blochează. Contextul politic al alegerilor interne PNL şi parţial indecizia (sau teama) primarului general de a purta discuţii directe cu premierul Cîţu ne conduc într-un punct periculos, un punct de unde rezolvarea problemelor termiei în Bucureşti par să fie foarte îndepărtate. Sincer nu înţeleg cum toţi aceşti factori de decizie nu pot trece peste orgolii sau 'agende prea pline' şi nu pot stabili o întâlnire faţă în faţă pentru găsirea urgentă a surselor suplimentare de finanţare, a unei modalităţi de deblocare a situaţiei", adaugă Nicorescu.

Conform acestuia, Termoenergetica a pregătit caietul de sarcini pentru procedura de achiziţie a cazanelor suplimentare ce se doresc amplasate în fostul CET Titan.

"Iniţial, investiţia a fost promisă a fi realizată direct de ELCEN (după scoaterea acesteia din insolvenţă), dar neplata datoriilor istorice de către PMB (via Termoenergetica) şi calculele politice au lăsat această sarcină în seama companiei municipale. Compania aşteapă ca oamenii politici menţionaţi să aloce timp pentru purtarea unor discuţii", conchide consilierul municipal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.