Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilier prezidențial: Avem o decizie foarte grea. Putem atrage consecințe negative

administratia prezidentiala

Europa cu două viteze este una dintre problemele aflate în topul priorităților pentru Administrația Prezidențială, iar consilierul prezidențial Leonard Orban a explicat că în acest moment se iau decizii foarte grele în Uniunea Europeană, dar că România va negocia.

Citește și: Ministrul Justiției anunță: Ancheta în cadrul OUG 13 poate continua! În ce limite

Citește și: Un nou protest de amploare anunţat duminică: Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa în stradă

Citește și: DOLIU Simona Halep, cu ochii în lacrimi: Veste teribilă primită în Statele Unite

Consilierul prezidenţial a afirmat că există o anumită formulare în propunerile privind textul Declaraţiei de la Roma, care ar urma să fie semnată pe 25 martie, în cadrul unui summit UE, care "ar putea să conducă la ideea unei Europe cu mai multe viteze". El nu a dat mai multe informaţii, explicând că textul în acest moment nu este public.

"Trebuie să păstrăm un semn de întrebare dacă va fi semnat sau nu", a spus el. Întrebat dacă România va semna, Orban a atras atenţia că există un mandat clar al ţării noastre de a nu avea astfel de exprimări în textul Declaraţiei. În cazul în care nu se ajunge la o variantă de compromis, Orban nu a exclus varianta ca România să nu semneze textul.

"Nu vreau să anticipez această decizie. Este una foarte grea. A bloca adoptarea unei asemenea declaraţii este un gest care nu numai că are o semnificaţie importantă din punct de vedere a imaginii, dar inclusiv poate să atragă consecinţe puternic negative. Toate opţiunile sunt pe masă. Nu excludem nici această chestiune, dar mandatul e să negociem", a spus el.

Consilierul prezidenţial a dat ca exemplu atitudinea Poloniei, care a anunţat, după alegerea lui Donald Tusk la conducerea Consiliului European pentru un nou mandat, că va bloca decizii în cadrul UE.

"Sper să renunţe la ideea de a bloca o asemenea chestiune. Am văzut declaraţia ministrului de Externe, care a spus că va adopta de acum o tactică negativă. Nu cred că e inteligent. O asemenea abordare nu face decât să dea argumente celor care susţin Europa cu mai multe viteze", a spus el.

Polonia va începe să obstrucţioneze afacerile curente ale Uniunii Europene şi să “joace dur” la Bruxelles, în semn de protest faţă de acordarea unui nou mandat pentru Donald Tusk la conducerea Consiliului European, a spus ministrul de Externe citat de Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.