Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilier prezidenţial: România a impresionat în cazul refugiaţilor ucraineni

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Consilier prezidențial Ligia Deca a declarat, marți, la o conferință internațională, că România a impresionat prin "empatie şi generozitate" în cazul primirii refugiaţilor ucraineni.

"România a impresionat deja prin empatie şi generozitate când vine vorba de primirea refugiaţilor care fugeau de conflictul din Ucraina. Am dovedit deja că ne putem mobiliza în toate mediile - în mediul societăţii civile, care şi-a depăşit limitele atât prin mobilizare, cât şi prin coordonare; la nivelul cetăţenilor simpli, care din prima dimineaţă a conflictului s-au dus la graniţă şi i-au primit în casele lor şi le-au oferit tot ceea ce aveau ei mai bun celor care fugeau din calea bombardamentelor", a spus Deca.

"Preşedintele României a spus, încă din primele zile de după conflict, niciun ucrainean şi niciun ucrainean şi nicio ucraineancă nu vor fi întorşi de la graniţă. Acest lucru înseamnă şi faptul că ei trebuie să se simtă în siguranţă, să fie sprijiniţi şi să poată duce o viaţă normală, atât cât se poate. Aş dori să remarc aici, de exemplu, rapiditatea cu care Ministerul Educaţiei, la numai şapte zile după conflict, a dat ordinele de ministru ca toţi copiii ucraineni să poată să se înscrie în şcolile româneşti, pentru că şcoala nu înseamnă numai educaţie, înseamnă şi întoarcerea la normalitate", a adăugat consilier prezidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.