Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilier prezidențial rus: Relaţiile ruso-americane sunt 'în impas'

vestidinrusia.ro
putin biden

Relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt în prezent într-un punct mort, iar întâlnirea dintre preşedinţii rus Vladimir Putin şi american Joe Biden miercuri la Geneva (Elveţia) ar putea să contribuie la remedierea situaţiei, a declarat consilierul pe probleme de politică externă al liderului rus, Iuri Uşakov, citat de France Presse.

'Relaţiile ruso-americane sunt în prezent în impas, situaţie este aproape de a fi critică. Trebuie făcut ceva', a afirmat Iuri Uşakov, fost ambasador rus în SUA între 1998 şi 2008, potrivit agerpres.ro.

Vladimir Putin şi Joe Biden urmează să se întâlnească la Geneva pentru a aborda mulţimea de divergenţe acumulate în ultimul timp între cele două state, de la acuzaţiile de atacuri informatice şi încălcări ale dreptului omului până la tensiuni militare.

'Privesc această întâlnire cu un optimism practic, dar scăzut. Este o primă întâlnire în condiţii dificile', a comentat Uşakov, sugerând că ambasadorii rus şi american - primul rechemat la Moscova, celălalt nevoit să plece la Washington la recomandarea 'insistentă' a autorităţilor ruse pe fondul tensiunilor şi sancţiunilor - ar putea reveni la post dacă summitul va fi încununat de succes.

'Va fi o mare reuşită dacă ambasadorii vor reveni la muncă', a subliniat Uşakov.

Diplomatul rus a precizat că cei doi lideri vor aborda - potrivit programului - probleme legate de stabilitatea strategică, securitatea informaţională, războiul împotriva criminalităţii cibernetice, clima, Arctica şi numeroase conflicte regionale (Siria, Libia, Iran, Afganistan, Ucraina, Coreea de Nord).

După convorbiri, fiecare preşedinte va susţine o conferinţă de presă în mod separat. Vladimir Putin urmează după aceea să se întâlnească cu preşedintele elveţian Guy Parmelin, a mai indicat Uşakov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.