Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilier ucrainean, despre exploziile din Rusia: 'karma şi răzbunare'

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a descris exploziile produse miercuri în trei provincii ruseşti învecinate cu Ucraina drept karma şi răzbunare pentru războiul din ţara sa, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Fără să recunoască direct că Ucraina s-ar afla în spatele acestor atacuri, Podoliak a apreciat că este normal ca regiunile ruse unde sunt depozitate arme şi combustibil să înveţe câte ceva despre ''demilitarizare''. Folosirea tocmai a acestui cuvânt reprezintă o aluzie străvezie la obiectivul declarat al Moscovei în războiul pe care l-a declanşat împotriva Ucrainei, pe care l-a numit ''operaţiune militară specială'' de dezarmare şi ''denazificare'' a ţării vecine.

''Dacă voi (ruşii) decideţi să atacaţi masiv o altă ţară, să ucideţi în masă pe toată lumea de acolo, să zdrobiţi în bloc oameni paşnici cu tancurile şi să folosiţi depozite din regiunile voastre pentru a vă înlesni crimele, atunci mai devreme sau mai târziu datoriile trebuie plătite'', a spus Podoliak.

Exploziile de miercuri survin după un incendiu de proporţii care s-a produs în această săptămână la un depozit de combustibil din regiunea Briansk, aflată la graniţa cu Ucraina. La începutul lunii, Rusia a acuzat Ucraina că a atacat cu elicoptere un depozit de combustibil - lucru negat de un înalt oficial ucrainean de securitate - şi că a deschis focul asupra mai multor sate din provincie.

Incidentele au expus vulnerabilităţile Rusiei în zone din apropierea Ucrainei care sunt vitale pentru lanţurile logistice ale armatei sale.

În privinţa ultimelor incidente, guvernatorul regional din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că un incendiu la un depozit de muniţii a fost stins şi că nu s-au înregistrat victime civile.

Roman Starovoit, guvernatorul din Kursk, o altă provincie aflată la graniţa cu Ucraina, a anunţat că au fost auzite explozii în oraşul Kursk miercuri dimineaţa şi că este vorba cel mai probabil de zgomotul produs de sistemele de apărare antiaeriană care au fost activate. Ulterior, el a declarat că o dronă ucraineană a fost interceptată deasupra regiunii Kursk şi a adăugat că nu au fost înregistrate victime sau pagube.

În Voronej, centrul administrativ al altei provincii sudice, agenţia de ştiri TASS a citat un oficial din Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă care a declarat că două explozii au fost auzite şi că autorităţile anchetează incidentele.

Guvernatorul regional Aleksandr Gusev a susţinut că în timpul dimineţii sistemul de apărare antiaeriană a detectat şi distrus o dronă de recunoaştere de mici dimensiuni.

Rusia a anunţat că trimite anchetatori în regiunile Kursk şi Voronej pentru a investiga ceea ce autorităţile ruse numesc ''acţiuni ilegale ale armatei ucrainene''.

Podoliak a declarat că nu se poate ''sta degeaba'' în faţa invaziei ruse. ''Şi, prin urmare, dezarmarea depozitelor ucigaşilor din Belgorod şi Voronej este un proces cât se poate de natural. Karma e o chestie crudă'', a adăugat consilierul ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.