Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilieri PNL: Clotilde Armand a demarat încă 23 de procese cu Romprest

Primaria Sectorului 1
Primaria Sectorului 1

Liberalii din Sectorul 1 reclamă faptul că primăria are procese de care nu știe nimeni cu operatorul de salubritate Romprest, acțiunile în instanță fiind demarate de primarul Clotilde Armand

„În ședința de Consiliul Local convocată astăzi, de la ora 12.00, pe ordinea de zi suplimentară sunt incluse două proiecte de HCL din care aflăm că și ADP are nevoie de servicii juridice externe, dar și că mai sunt 23 de procese cu operatorul de salubritate, aflate în diferite stadii de judecată pentru care executivul a considerat că nu are nevoie de împuternicirea Consiliului pentru a îl reprezenta în instanță. Asta după ce primarul Clotilde Armand a criticat virulent Consiliul pentru afirmațiile că nu avea nevoie de împuternicire. Iată că, de fapt, considerase același lucru în 23 de procese pe care le-a demarat”, transmite PNL Sectorul 1 într-un comunicat de presă.

„Partidul Național Liberal filiala Sector 1 susține orice demers în justiție, cât timp urmărește interesul cetățenilor și salvarea risipei banului public, dar nu fără să știe exact toate detaliile. Consilierii PNL Sector 1 vor solicita din nou, în ședința de astăzi, prezentarea de rapoarte detaliate pentru fiecare proces în parte, înainte de a lua orice decizie de mandatare. Mai ales că nu sunt 2 procese, ci 23 - un număr care poate fi aproape de ceea ce se numește abuz de drept. Este cât se poate de evident că nu se poate acorda un cec în alb, fără să știm în ce intrăm și care este stadiul acestor demersuri”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

„Reamintim că în ședința de Consiliu Local din 24 iunie, primarul a fost împuternicit să deruleze acțiuni de verificare a operatorului de salubritate, dar a trecut mai bine de o lună și nu a văzut nimeni vreun demers în acest sens. De asemenea, același primar care se lăuda cu raportul Ministerului Finanțelor care invoca un prejudiciu de peste 243 milioane de lei, care trebuie recuperat. Care sunt demersuri făcute în acest scop? Când va fi gata HCL-ul pentru acțiunea clară de recuperare a acestor prejudicii? Care sunt prioritățile primarului și a avocatului care pierde proces după proces?”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.