Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii judeţeni din Covasna donează o parte din indemnizaţii familiilor din Comandău rămase fără case

ajutor

Consilierii judeţeni vor dona o parte din indemnizaţii familiilor din localitatea Comandău rămase fără case în urma incendiului izbucnit duminica trecută.

Apelul pentru ajutorarea persoanelor sinistrate a fost făcut, joi, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, de preşedintele Tamas Sandor, la propunerea fracţiunii UDMR, care a amintit că în urma incendiului 19 persoane au rămas fără locuinţe.

"Ceea ce s-a întâmplat la Comandău este o catastrofă, pentru că este vorba despre o jumătate de stradă care a ars. S-au distrus în totalitate cinci case şi încă trei în proporţie de 70%. 19 oameni, printre care şi trei copii minori, au rămas fără acoperiş. În primele zile s-a rezolvat cazarea acestor persoane, s-au primit donaţii, însă noi vrem să reconstruim aceste case" , a declarat Tamas Sandor.

Acesta a menţionat că atât el, cât şi cei doi vicepreşedinţi şi consilierii UDMR vor dona câte 1.000 de lei pentru familiile sinistrate, respectiv câte 500 de lei timp de două luni, iar ulterior a scris pe pagina sa de Facebook că şi reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice s-au raliat acestui demers.

" Conducerea Consiliului Judeţean Covasna şi toţi consilierii judeţeni vor face donaţii în bani pentru familiile din Comandău ale căror case au fost mistuite de flăcările unui incendiu nemilos, duminică, 23 ianuarie. Suma totală se ridică la 32.000 de lei. Persoanele care doresc să se alăture demersului de strângere de fonduri pentru reconstrucţia celor opt case din Comandău, afectate de incendiu, o pot face folosind următorul număr de cont: IBAN: RO60 BRDE 150S V403 4753 1500, Serviciul de Ajutor Maltez în Romania Filiala Sf. Gheorghe, Banca: BRD. Trebuie menţionată: "Donaţie - Comandău", se arată în postare.

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de UrgenţăCovasna, incendiul a fi fost provocat de un scurtcircuit la instalaţia electrică dintr-o bucătărie, iar flăcările s-au propagat apoi la locuinţele învecinate, care erau lipite unele de altele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.