Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii locali din Craiova au retras titlul de cetăţean de onoare caricaturistului Ștefan Popa Popa's, după ce acesta a jignit oltenii

vot

Consilierii locali din Craiova au votat, joi, pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare caricaturistului Ştefan Popa Popa’s. Decizia a fost luată după ce caricaturistul a spus într-o emisiune televizată că „Timişoara s-a umplut de toate ciurucurile din Oltenia”, anunță MEDIAFAX.

Consilierii opoziţiei au propus însă ca o astfel de decizie să fie luată şi în cazul lui Adrian Năstase.

Citește și: SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

Proiectul de hotărâre pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare caricaturistului Popa Popa’s a fost introdus peste ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi și a fost votat cu majoritate de consilierii locali. Un singur consilier s-a opus: Dumitru Mănescu de la ALDE.

Acesta a propus retragerea punctului de pe ordinea de zi, pe motiv că „ne facem de râs“. Retragerea titlului de cetăţean de onoare al Craiovei a fost susţinută însă cu majoriate atât de consilierii locali ai PSD, cât şi de cei de la PNL.

„Eu susţin retragerea titlului de cetățean de onoare domnului Popa dacă nu se mândreşte cu oltenii acolo unde merge. Este clar că vom vota pentru acest proiect de retragere. Au fost nişte declaraţii defăimătoare. Este evident că nu ne face cinste o astfel de reprezentare", a spus consilierul PNL Flaviu Sirop.

Citește și: Declarația controversată a Vioricăi Dăncilă! Poate cei din Piața Victoriei aveau dreptate, nu știu acest lucru, eram în concediu

Consilierii PNL au cerut ca decizii similar să fie luate şi în cazul altor cetăţeni, făcând referire la fostul premier Adrian Năstase.

„Am citit în regulamentul referitor la acordarea titlului de cetăţean de onoare şi am descoperit acolo faptul că un cetăţean dacă a dobândit între timp o condamnare definitivă şi irevocabilă de către o instanţă şi a ispăşit o pedeapsă sau pur şi simplu a primit o condamnare, pierde de drept acest titlu. Aş vrea să facem o inventariere a cetăţenilor de onoare şi dacă au avut abateri legale să urmeze retragerea acestor titluri. Un exemplu în acest sens este cetăţeanul Năstase Adrian, care a suferit o condamnare definitivă, irevocabilă şi mi se pare normal să i se retragă această calitate de drept”, a mai spus consilierul PNL Flavius Sirop.

Adrian Năstase a primit titlul de cetăţean de onoare al Craiovei în 2001. Consilierii locali au mai propus retragerea titlului onorific lui Adrian Năstase şi în 2012, dar primarul de atunci, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că "titlul rămâne valid pentru că Adrian Năstase este cel mai bun premier pe care l-a avut România".

Citește și: Florin Călinescu lovește din nou! Viorica Dăncilă, ținta ironiilor actorului

Recent, caricaturistul Ștefan Popa Popa’s spunea că afirmaţia i-a fost scoasă din context şi că s-a referit doar la oltenii pe care i-a întâlnit în centrul Timişoarei, acolo unde a stat o săptămână şi a făcut gratuit caricaturi.

„Afirmaţia mea că oltenii sunt a fost scoasă din context. Eu am povestit (la un post tv local - n.r.) că am stat o săptămână în Timişoara, acolo unde am făcut gratuit caricaturi. Am spus că au venit să le fac caricaturi olteni care nu au spus şi nu au cerut voie să se aşeze pe scaun, iar, la final, după ce au văzut caricatura nici măcar nu au spus . Îi auzeam în schimb cum stăteau la rând şi vorbeau cu , . Am vorbit despre acele persoane care nu au cei şapte ani de acasă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, caricaturistul Ștefan Popa Popa’s.

Citește și: Totul s-a aflat! Cine e femeia-jandarm care i-a dat cu spray direct în față suspectului de pedofilie

Artistul plastic preciza că nu a intenţionat să jignească oltenii în general şi spunea că îi apreciază, dezvăluind că şi mama sa e olteancă şi că are şi prieteni olteni care stau în Banat.

Caricaturistul este cetățean de onoare în 26 de orașe din țară, unde a obținut 100 de premii. Pe plan internațional a fost medaliat de 58 de ori. Este membru al Fundației pentru Știință și Arte a Academiei Cita din Roma și membru al Asociației Artiștilor Plastici (UNESCO), a creat Academia Popa’s, școala românească de caricatură și a publicat caricaturi în principalele ziare și reviste din toată lumea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.