Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii lui Dumitru Buzatu încă primesc salarii babane, deși nu mai au pe cine consilia

Inquam Photos / George Calin
dumitru buzatu

Consilierii lui Dumitru Buzatu încă primesc salariu lunar, asta deși șeful CJ Vaslui a fost arestat. Consilierii personali au un regim special, ei sunt angajați cu contract pe perioada determinată.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vaslui a admis, miercuri, solicitarea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv pentru fostul lider PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită, măsura putând fi contestată în termen de 48 de ore.

În cazul expertului arestat preventiv pentru trafic de influenţă în acelaşi dosar, instanţa a decis înlocuirea măsurii cu cea a controlului judiciar, inculpatul neavând voie să ia legătura cu o serie de martori, printre care angajaţi ai Consiliului Judeţean Vaslui.

"Admite în parte propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi. (...) Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului Buzatu Dumitru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prevăzută de art. 6 şi art. 7 lit. a din legea 78/2000 raportat la art. 289 alin.1 Cod Penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 24.10.2023 şi până la data de 22.11.2023, inclusiv. În baza art. 237 alin. 1 Cod procedură penală, respinge cererea privind prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Judele Radu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În baza art. 237 alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Judele Radu, cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri", se arată în decizia instanţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.