Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul general ALDE, Voicu Ion Valentin: Lucrările la Pasajul Doamna Ghica avansează în ritm alert!

Captura facebook
Valentin Ion Voicu

Consilierul general ALDE, Voicu Ion Valentin, susține, într-o postare, pe Facebook, că lucrările la Pasajul Doamna Ghica avansează în ritm alert!

Citește și: Zi decisivă la CCR, românii cu credite așteaptă cu sufletul la gură

„În aceste zile, în calitate de consilier general ALDE, am vizitat lucrările de investiții de la Pasajul Doamna Ghica, din Sectorul 2 al Capitalei. Este un proiect care, odată finalizat, va ajuta enorm la fluidizarea traficului rutier din zonă. Pentru realizarea acestuia sunt implicate Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropilitan București, Compania Municipală Energetica București, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București, Compania Municipală Iluminat Public București, Compania Municipală Mangementul Traficului București, precum și Compania Municipală Consolidări București.

Proiectul se realizează datorită consilierilor generali ai ALDE și PSD, care au votat și susținut în Consiliul General al Municipiului București realizarea acestuia, în timp de reprezentanții USR în frunte cu Nicușor Dan s-au opus vehment.

Mă bucur ca aceste lucrări continuă în ritm alert și toate companiile municipale lucrează intens pentru a termina acest obiectiv foarte important pentru cetățenii municipiului București. Important este că lucrările la Pasajul Doamna Ghica progresează! Vom lucra intens pentru a fi gata în această toamnă. Până acum, au fost realizate lucrări de relocare utilități și au fost efectuate lucrări de instalații pentru a putea devia traficul.

De asemenea, a fost realizat zidul de sprijin adiacent zonei trotuarului și au fost demarate lucrările de săpătură și execuție a zidului de sprijin, pentru una dintre rampe. Este planificată branșarea la rețeaua existentă de termoficare și devierea circulației pe breteaua nouă, pentru a putea fi demarate forajele pentru coloanele forate, aferente fundațiilor de la pila 1 și culeea 1.

Trebuie să precizez că s-au depus toate eforturile pentru a depăși constrângerile generate de starea de urgență și pentru a continua execuția lucrărilor în condiții sigure pentru angajații noștri.

Activitatea pe șantiere se desfășoară în parametri optimi și respectă toate măsurile de siguranță pentru angajați, cât și normele igienice și sanitare impuse în această perioadă, pentru protecția și prevenția răspândirii Covid 19”, se arată pe pagina de Facebook a lui Voicu Ion Velentin.

Consilierul general ALDE enumera mai jos etapele lucrărilor realizate de către companiile municipale:

„Ø Compania Municipală Iluminat Public București

· S-au executat lucrări de relocare rețeaua de înaltă tensiune 110 kV (montare țeavă, cablu, profile necesare instalației de înaltă tensiune)

· S-au executat lucrări de relocare la rețeaua de medie tensiune(20kv - lucrări montare cablu de medie tensiune, realizare profile pentru protejarea cablurilor de medie tensiune)

· S-au executat lucrări de relocare la rețeaua de joasă tensiune 1kv (montare cablu de joasă tensiune, traseele noi de canalizare cablu)

· S-au executat lucrări de relocare la rețeaua de iluminat public (s-au săpat trasee de canalizare nouă, montat cablu)

Ø Compania Municipală Energetica SA

· Se vor schimba aproximativ 520 m de conductă veche cu țeavă nouă preizolată. Pentru primele 2 tronosoane, de aproximativ 200 m, au fost verificate sudurile și în cursul saptămânii viitoare va fi realizată proba de presiune.

Ø Compania Municipală Managementul Traficului București S.A.

· Lucrează la proiectarea și execuția viitoarei intersecții de sub Pasajul Doamna Ghica.

· Concret, intersecția se va fi regeometrizată, fapt ce va determina apariția de noi benzi de circulație, precum și insule de staționare.

· Până la acest moment au fost executate primele două etape de relocare a traficului pentru a facilita execuția lucrărilor de relocare a utilităților, inclusiv modificarea diagramelor de circulație

· În funcție de evoluția lucrărilor de infrastructură a pasajului, vom executa diverse etape de relocare și actualizare a diagramei din intersecție.

· Pe toată durata lucrărilor intersecția va rămâne integrate în BTMS pentru a facilita corelarea cu intersecțiile de pe axul Colentina.

· La finalul lucrărilor se va face o analiză de trafic, iar cu soft-urile specializate de simulare a traficului va fi elaborată o nouă diagramă de circulație. În urma implementarii acesteia se va trece la partea de optimizare în soft central, pentru sincronizarea cu intersecțiile învecinate”, potrivit sursei ciatate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.