Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Isărescu: Băncile au decis să amâne plata ratelor pentru anumite credite

banci la scara blocului

Băncile comerciale din România au luat decizia la nivel de sistem bancar să amâne plata ratelor pentru anumite credite pentru o perioadă de timp, a anunțat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, potrivit Mediafax.

„Băncile au luat iniţiativa. Deci fiecare bancă îşi face propriul program urmând să anunţe clienţii şi debitorii. Deja e o înţelegere la nivelul întregului sistem bancar", a spus Vasilescu, pentru MEDIAFAX. El nu a oferit detalii cu privire la durata amânărilor la plată.

„Nicio bancă nu ştie la ora asta şi nimeni nu ştie cum vor merge evenimentele. Toţi sperăm să se încheie povestea într-o lună-două", a mai precizat Adrian Vasilescu.

Banca Transilvania a anunţat deja că extinde perioada de graţie la cardurile de credit, în timp ce CEC Bank este aşteptată să informeze la începutul săptămânii amânarea plăţilor ratelor pentru creditele luate de persoanele fizice pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar.

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a declarat duminică pentru MEDIAFAX că amânarea cu 90 de zile a plăţii ratelor la bănci este o măsură bună pentru a proteja consumatorii într-o perioadă în care vor fi foarte multe concedieri şi probleme cu plata salariilor.

Vezi si: Șeful spitalului central din Wuhan rupe tăcerea: 'Mi s-a cerut să nu spun nimănui, nici măcar soţului meu' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.