Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Mugur Isărescu vine cu vești proaste pentru români: Ne vom îndrepta către impozite mai mari

cotidianul.ro
Adrian Vasilescu

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a afirmat că dobânzile sunt în creştere şi este o perioadă în toată lumea de mărire a acestora. El crede că ne vom îndrepta spre impozite mai mari, România fiind pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa impozitelor raportate la PIB, notează news.ro.

Adrian Vasilescu a declarat, duminică, la Digi24, că se produce o tranziţie de la marea relaxare începută din 2012 şi până la marea înăsprire.

„Dobânzile sunt în creştere, este o perioadă în toată lumea de creştere a dobânzilor, de altfel se produce un transfer, o tranziţie de la marea relaxare cu care s-au obişnuit marile Bănci Centrale prin 2012 şi până înainte de criza asta, la marea înăsprire. Dobânzile cresc şi Banca Naţională a crescut dobânzile de trei ori în an”, a anunţat Adrian Vasilescu.

El a precizat că România se îndreaptă către impozite mai mari.

„Ne vom îndrepta inevitabil, este o părere personală, nu vorbesc în numele Băncii Naţionale, către impozite mai mari pentru că la această oră suntem ţara cu impozitele raportate la PIB pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Adică, veniturile din buget raportate la PIB sunt pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Avem venituri de 27% şi dorinţă de cheltuieli de 40%. Nu se leagă. E greu să faci creşteri de impozit pentru că şi aşa populaţia este sleită de inflaţie, puterea de cumpărare a scăzut, dar România a întârziat cu această măsură. Ea trebuia luată mai de mult. Depinde cum se va înţelege Guvernul cu populaţia, coaliţia care ar trebui să voteze în Parlament o asemenea măsură cu populaţia”, a explicat Adrian Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.