Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Trump pentru securitate naţională, mesaj pentru România

romania sua

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a avut o convorbire telefonică cu generalul Michael T. Flynn, nominalizat de preşedintele-ales Donald Trump pentru poziţia de consilier pentru securitate naţională în noua administraţie. Michael Flynn a transmis mulţumiri şi aprecieri României pentru seriozitatea şi sprijinul arătate Americii, se arată într-un comunicat al ambasadei.

Vezi şi: VIDEO - Cotroceniul CONFIRMĂ întâlnirea dintre Coldea și Iohannis

Vezi şi: SURSE - 'Secretul' lui Liviu Dragnea care îl poate înfunda pe Florian Coldea

Joi, 12 ianuarie 2017, ambasadorul României la Washington, D.C., George Cristian Maior, a avut o convorbire telefonică cu generalul Michael T. Flynn, nominalizat de preşedintele-ales Donald Trump pentru poziţia de consilier pentru securitate naţională în cadrul noii administraţii.

În cadrul convorbirii, ambasadorul României l-a felicitat pe Michael T. Flynn pentru poziţia pe care o va ocupa şi l-a asigurat de sprijinul ferm al României pentru noua administraţie.

"România este un aliat stabil şi sigur al Statelor Unite care contribuie consistent la acţiunile de combatere a terorismului şi de întărire a securităţii comune. Angajamentul României în cadrul Alianţei Nord-Atlantice este şi va rămâne foarte puternic, fiind în acord cu viziunea noii administraţii legate de mărirea resurselor pentru apărare din partea aliaţilor europeni. Acest lucru va fi confirmat prin alocarea de către ţara noastră a 2% din PIB pentru bugetul apărării şi mai ales de consolidarea capabilităţilor necesare printr-o planificare judicioasă", a declarat ambasadorul George Cristian Maior.

Vezi şi: Klaus Iohannis se implică în cazul Sebastian Ghiță: președintele are foarte multe informații

De asemenea, ambasadorul român l-a invitat pe Michael T. Flynn să efectueze o vizită în România.

Generalul Michael T. Flynn a transmis mulţumiri şi aprecieri ţării noastre, preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului României pentru seriozitatea şi sprijinul arătate Americii, subliniind importanţa sentimentelor pozitive ale populaţiei României faţă de Statele Unite, pe care le cunoaşte foarte bine.

Viitorul consilier pentru securitate naţională al SUA a arătat că NATO rămâne o alianţă fundamentală pentru Statele Unite ale Americii, în care toţi aliaţii trebuie să contribuie pentru beneficiul comun. În acest sens, Michael T. Flynn a apreciat angajamentul României şi rolul ţării noastre în NATO şi în regiune pentru a face faţă provocărilor comune.

În finalul convorbirii, viitorul consilier pentru securitate naţională al Statelor Unite ale Americii a acceptat invitaţia de a vizita România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.