Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Zelenski anunță o baie de sânge: 'Vom lupta până la ultimul rus de pe teritoriul Ucrainei'

zelenski front

Războiul din Ucraina se va încheia cu o victorie a Ucrainei sub conducerea președintelui Volodimir Zelenski, a declarat consilierul șefului biroului președintelui, Mykhailo Podoliak, într-un interviu acordat BBC Ucraina. El a menționat că, în timpul legii marțiale, alegerile din Ucraina nu pot fi organizate, astfel încât din punct de vedere tehnic se dovedește că războiul se va încheia sub președinția lui Volodimir Zelenski.

Totodată, el a adăugat că biroul președintelui nici măcar nu ia în considerare posibilitatea ca Zelenski să-și asume responsabilitatea de a semna un tratat de pace care nu este în termenii Ucrainei.

"Cred că vom lupta până la ultimul rus de pe teritoriul Ucrainei - acesta este primul. Al doilea este că cu siguranță nu va exista o astfel de alegere, credeți-mă. Și în al treilea rând, președintele Zelenski este o persoană absolut responsabilă, care va gestiona eficient sistemul de apărare al Ucrainei până la capăt", a spus Podoliak.

Subsecretarul american al Apărării pentru politică, Colin Kahl, a declarat luni că Rusia a suferit între 70.000 şi 80.000 de victime, fie ucise, fie rănite, de când a început invazia sa în Ucraina pe 24 februarie.O cifră reală e greu de identificat, mai ales că evenimentele sunt într-o continuă mișcare, iar ambele tabere promovează cifre diferite despre tabăra adversă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.