Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Zelenski avertizează că Rusia va avea parte de şi mai multe explozii: 'Se va autodistruge'

Yahoo.news
Mihailo Podoliak

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a declarat că exploziile în Rusia vor deveni mai frecvente, iar eficacitatea lor se va îmbunătăți.

"Desigur, vreau să spun că serviciile speciale ucrainene - atât Direcția Principală de Informații (GUR), cât și Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) - au o rețea destul de eficientă în Rusia. Pot folosi această rețea. Cred că numărul unor astfel de incidente va crește" - a subliniat consilierul, într-un interviu acordat postului 24 Kanal.

În opinia lui Podoliak, incidentele cu "drone neidentificate" vor deveni mai frecvente în Rusia, iar în timp, eficiența acestora se va îmbunătăți.

"Este clar că acum se lucrează la sisteme de apărare antiaeriană, se studiază totul, au loc misiuni de recunoaștere şi, treptat, eficacitatea acestor lovituri va crește" - a adăugat Mihailo Podoliak.

Totodată, consilierul șefului Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev a subliniat că Ucraina nu luptă pe teritoriul Rusiei.

"Desigur, Rusia însăși luptă pe teritoriul Rusiei. Se va autodistruge. În mod categoric. Noi putem doar să oferim servicii suplimentare de consultanţă oamenilor care vorbesc despre cum ar trebui să fie distrusă Rusia de către rușii înşişi" - a adăugat Podoliak.

Amintim că pe 9 august, în orașul Serghiev Posad, la 70 de kilometri de Moscova, a avut loc o explozie la fabrica de echipamente optice Zagorsk, care produce dispozitive inclusiv pentru armata rusă. Rușii au raportat că explozia ar fi fost cauzată de o "încălcare a procesului tehnologic".

Între timp, teritoriul uzinei a fost complet închis, accesul în zona respectivă fiind interzis. Presa rusă a relatat că peste 10 persoane au murit în urma exploziei de la fabrica Zagorsk, iar salvatorii au transmis că au descoperit 48 de fragmente de cadavre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.