Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul premierului Ludovic Orban, atac EXPLOZIV la adresa Avocatului Poporului: O manipulare în interesul PSD

arhiva personala
Tanase Stamule

Consilierul premierului Ludovic Orban, Tănase Stamule, susține că sesizarea Avocatului Poporului, Renate Weber, la Curtea Constituțională, pe tema pensiilor speciale, reprezintă o manipulare a instrumentarului legislativ în favoarea unui grup de interese din PSD.

Citește și: RĂSTURNARE de situație: Administrația Spitalelor București arată numărul real al bolvanilor de coronavirus

”Sesizarea depusă la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului Renate Weber pe tema pensiilor speciale este nu doar imorală, ci și o manipulare a instrumentarului legislativ în folosul unui grup de interese din jurul PSD, susține Tănase Stamule, decan al Facultății de Administrare a Afacerilor cu predare în limbi străine din cadrul ASE și consilier al premierului pe probleme economice.

“Avocatul Poporului este un personaj tipic caragialian, a cărui acțiune este cel mai bine descrisă de replica ”să se revizuiscă, primesc! Dar să nu se schimbe nimica!”. Din păcate, instituția pe care o reprezintă este una cât se poate de serioasă, iar demersul său nu poate stârni aceleași zâmbete, pentru că, de fapt, sub aparența dreptății constituționale, acțiunile sale validează interesele partinice, în detrimentul marii mase a pensionarilor”, a declarat Tănase Stamule.

În astfel de vremuri de criză, a spus el, putem vedea hiatusul care există între populație și reprezentanții instituțiilor statului. În societățile democractice cu tradiție, instituțiile funcționează singure, indiferent de alternanța la putere a partidelor. Sigur că intervin schimbări în vârful unor astfel de instituții și acolo, dar ele rămân în serviciul cetățeanului. ”În România, realitatea e inversă, a spus Tănase Stamule. Funcționarea instituției Avocatului Poporului este viciată, ea fiind doar o clonă nereușită a instituției europene de Ombudsman. Or, din păcate, astfel de instituții devin feude politice, care se activează, în special, în astel de momente de criză.”

”Să nu uităm că Avocatul Poporului a căutat nu de mult tortura în spitalele din România, în încercarea de intimidare, în plină pandemie, a autorităților și, mai ales, a corpului medical, care s-a aflat și se află în prim-planul luptei împotriva răspândirii virusului SARS CoV-2. În schimb, același apărător al drepturilor cetățenilor a uitat să se autosesizeze în legătură cu victimele nevinovate ale condamnaților eliberați prea repede din închisori. Ați auzit-o vorbind pe această temă, luând atitudine ? Este violența la noi un subiect minor, de trecut cu vederea ? Este sărăcia la noi un subiect pentru care nu trebuie să luăm poziție ?”, a spus el.

Cred că dacă vorbim despre reforma justiției trebuie să începem să discutăm nu doar despre legi și instituții, ci și despre integritatea oamenilor care le reprezintă. Există o întreagă generație de tineri valoroși, lipsiți de ”obligațiile” față de anumite grupuri, partide, interese, care trebuie lăsați să formeze colona vertebrală a acestui sistem de justiție. Doar așa vom putea reuși.”, scrie Tănase Stamule.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.