Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul superior al APIA Recaş rămâne în arest preventiv

ebihoreanul.ro
justitie

Consilierul superior al APIA Recaş, Ioan Romînu, acuzat de fapte de corupţie, rămâne în arest preventiv până în 19 octombrie, după ce Curtea de Apel Timişoara (CAT) a respins definitiv, joi, contestaţia inculpatului care voia înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu, informează agerpres.ro

Ioan Romînu contestase încheierea Tribunalului Timiş, care a menţinut starea de arest preventiv. 

"Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Romînu Ioan împotriva încheierii penale pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Timiş şi menţine încheierea atacată. Definitivă", arată CAT.

Când au de ales între Ghiță și Iohannis, ce preferă să dea posturile de știri


Pe 20 septembrie, Tribunalul Timiş a menţinut măsura arestării preventive a inculpatului Ioan Romînu urmând ca "legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv să fie verificate din nou, înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut de lege, respectiv data de 19 octombrie 2016. Respinge cererea de revocare a măsurii arestului preventiv şi cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpat, prin apărator ales, ca nefondată", potrivit soluţiei magistraţilor din 20 septembrie. 

Din rechizitoriul procurorilor DNA Timişoara reiese că în perioada aprilie - iulie 2016, Romînu, în calitate de consilier superior în cadrul APIA Recaş, cu ocazia controlului şi aprobării dosarului unui fermier, a pretins de la fiul acestuia (denunţător în cauză), cu titlu de mită, o sumă echivalentă cu jumătate din subvenţia cuvenită pentru campania aferentă anului 2015, respectiv 22.500 lei. Ulterior, după mai multe "negocieri" cu denunţătorul, inculpatul s-a "mulţumit" cu suma de 10.000 lei, pe care a primit-o efectiv la data de 28 iulie 2016, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Vasile Blaga îşi prezintă planurile de viitor. Ce spune despre succesorul său în fruntea PNL


Anterior, în cursul lunii mai 2016, în sediul APIA - Centrul Local Recaş, "inculpatul Romînu Ioan a pretins şi primit cu titlu de mită de la acelaşi denunţător suma de 700 lei pentru aprobarea dosarului aferent cererii de plată pentru subvenţiile din campania 2016, astfel încât plata să se facă fără probleme. Din suma respectivă, consilierul superior a reţinut suma de 100 lei, iar diferenţa de 600 lei a remis-o mai departe inculpatului Popescu Silviu Dorin, la care era în fapt repartizat dosarul fermierului", mai arată procurorii. 

În data de 12 iulie 2016, în sediul aceleiaşi instituţii publice, Romînu a pretins şi primit de la acelaşi denunţător, cu titlu de folos necuvenit, suma de 2.500 lei, invocând faptul că aceşti bani au fost solicitaţi de un coleg de-al său pentru a aproba dosarul privind cererea de plată pentru subvenţia din campania pe anul 2015, mai susţine DNA Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.