Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul ASF să fie destituit de Parlament, cer operatorii de transport. Pe cine susțin la conducerea instituției

Inquam Photos/ Octav Ganea
Catalin Zamfir

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) îşi reiterează solicitarea către Parlamentul României cu privire la destituirea întregului Consiliu al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi la numirea unei noi structuri de conducere al cărei preşedinte să fie actualul senator Daniel Zamfir.

Reprezentanţii COTAR susţin că vor continua toate formele de protest demarate până când actualul Consiliu al ASF va fi destituit de către Parlament, deoarece mulţi dintre membrii acestuia se află în conflict de interese şi sunt incapabili să disciplineze piaţa financiară nebancară din ţara noastră.

În reiterarea opiniei exprimată în urmă cu zece zile, Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR susţine: "Rugăm factorii decidenţi din Parlamentul României să lase jocurile politice de-o parte, să renunţe în a tranzacţiona funcţii atât de importante, pentru că industriile afectate în anii de nefuncţionare a ASF, nu mai pot suporta alte experimente cu persoane numite exclusiv în baza unor negocieri politice. Halul în care a decăzut ASF este cauzat de exact aceste trocuri politice, din care au rezultat personajele total nepotrivite care conduc astăzi această instituţie anti-consumator şi cărora le cerem demisia de mai bine de două luni". Reprezentantul COTAR precizează că este nevoie acută de o resetare de sistem în cadrul ASF, instituţie care pare că şi-a pierdut busola şi s-a transformat într-una care apără interesele unor companii şi unor persoane care sunt în conflict cu legislaţia în vigoare.

Alături de COTAR, resetarea ASF este susţinută de încă şapte organizaţii: APCONS - Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor, AURSF - Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, ACLIDER - Asociaţia Constatatorilor şi Lichidatorilor de Daune din Evenimente Rutiere, APRD - Asociaţia Profesioniştilor în Regularizarea Daunelor, EAI - Asociaţia Expert Auto Independent, FSAB - Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, PRBAR - Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare.

Amintim că reprezentanţii COTAR au depus vineri un memoriu la Parlament în care arată motivele pentru care trebuie demis actualul Consiliu al ASF.

În respectivul document, se arată: "Împrejurarea că prezentul memoriu tratează în principal disfuncţionalităţile existente pe piaţa asigurărilor RCA nu conduce la concluzia că celelalte domenii aflate sub supravegherea ASF funcţionează în parametrii prevăzuţi de lege.

În fapt, toate cele trei domenii aflate în aria de competenţă a ASF - pieţe de capital, asigurări şi pensii private - sunt caracterizate printr-o îngrijorătoare lipsă de organizare şi disciplină, aspect ce poate fi atribuit în mod direct activităţii deficitare a conducerii Autorităţii. În acest sens, menţionăm strict cu titlu exemplificativ blocajele şi conflictele existente în activitatea recentă a SIF-urilor (Societăţi de Investiţii Financiare), pe care ASF s-a dovedit incapabilă să le gestioneze şi care au condus chiar la suspendarea unor operaţiuni de tranzacţionare (a se vedea situaţia SIF Oltenia şi SIF Transilvania)".

Reprezentaţii COTAR arată că scopul prezentului demers nu este acela de a denigra ASF, ci de a scoate în evidenţă "incapacitatea managerială şi lipsa de voinţă a persoanelor care asigură în prezent conducerea autorităţii, întrucât situaţia actuală, care nu poate fi descrisă ca fiind decât haotică, nu mai poate continua"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.