Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea MVVH de către Duplicata şi Euralis Alimentare Holding

consiliul concurentei

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Euralis Alimentaire Holding SAS Franţa şi Duplicata SAS Franţa vor controla împreună compania MVVH SA Franţa şi, implicit, filialele acesteia, Delpeyrat SAS Franţa şi Comtesse du Barry, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, vineri, AGERRES.

Anterior, MVVH SA era deţinută de către compania Aramis SAS Franţa.

Atât Duplicata SAS, companie înfiinţată în vederea realizării acestei tranzacţii, cât şi Aramis SAS sunt filiale ale Maisadour SCA Franţa.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi tranzacţii, Duplicata SAS va intra în acţionariatul Euralis Gastronomie SAS alături de Euralis Alimentaire Holding SAS Franţa.

MVVH SA colectează raţe îngrăşate pentru sacrificare, procesare şi comercializare de produse pe bază de raţe îngrăşate. De asemenea, comercializează somon şi păstrăv afumat, precum şi alte delicatese în magazine specializate. În România, această societate realizează comerţ cu ridicata a produselor pe bază de raţe îngrăşate, somon afumat şi alte produse gourmet/delicatese.

Euralis Coop, societatea mamă a grupului Euralis, se ocupă în special cu producerea şi comercializarea de cereale, seminţe, furnizarea de inputuri agricole, legume, hrană pentru animale şi delicatese. Euralis Gastronomie are ca obiect de activitate colectarea raţelor îngrăşate pentru sacrificare, procesarea şi comercializarea de produse pe bază de raţe îngrăşate, comercializarea de delicatese în magazine specializate.

Maisadour SCA se ocupă în special cu producerea şi comercializarea de cereale, hrană pentru animale, seminţe, legume, carne de pasăre, raţe şi gâşte îngrăşate, somon afumat şi păstrăv afumat.

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu este în măsură să ridice obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româƒnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.