Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Stada Arzneimittel AG intenţionează să preia Walmark

consiliul concurentei

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat tranzacţia prin care Stada Arzneimittel AG intenţionează să preia compania Walmark AS, anunță news.ro.

”În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a informat miercuri autoritatea de concurenţă.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Stada Arzneimittel AG este activă pe piaţa fabricării de produse farmaceutice, cum sunt medicamente eliberate fără prescripţie medicală, suplimente alimentare, dispozitive medicale. În România, compania este prezentă prin Stada M&D SRL şi Stada Hemofarm SRL.

Walmark AS produce suplimente alimentare, principalele pieţe de desfacere fiind Cehia, Slovacia, Polonia, Bulgaria, România, Lituania, Letonia şi Estonia. În România, Walmark AS îşi desfăşoară activitatea prin intermediul filialei Walmark România SRL.

Stada Romania, subsidiara din Romania a producătorului de medicamente Stada Arzneimittel AG, a anunţat la începutul lunii martie începerea procesului de integrare a Walmark Romania, având ca obiectiv să devină una dintre cele mai importante companii pe piaţa farmaceutică din România, cu un portofoliu de produse RX şi OTC.

Citește și: Coronavirusul lovește și în Loteria Română! Începând de astăzi vor fi închise agențiile loto

Noua entitate va număra peste 100 de angajaţi.

”Bugetul de investiţii prevăzut pentru 2020 va creşte cu 20% faţă de anul trecut, suma exactă nu o putem dezvălui acum, se calculează. Vrem totodată să extindem operaţiunile logistice din Timişoara”, a declarat pe 5 martie Mihai Fugarevici, country manager Stada Romania.

De asemenea, pentru anul 2019, Stada Romania estimează o creştere a cifrei de afaceri de peste 20% faţă de anul 2018. Creşterea se datorează atât extinderii portofoliului de produse, precum şi a dezvoltării echipei.

”Pentru 2020, preconizăm o dublare a afacerilor, ca urmare a preluării Walmark Romania”, a adăugat atunci Mihai Fugarevici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.