Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenţei, acţiune de forţă: Analizează preluarea Bancpost de către Banca Transilvania

consiliul concurentei

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania SA preia Bancpost SA, ERB Retail Services IFN SA şi ERB Leasing IFN SA. În noiembrie 2017, Banca Transilvania a anunţat că a fost aprobată, de către consiliul de administraţie, perfectarea tranzacţiei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de către Eurobank Group în capitalul social al Bancpost.

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, arată un comunicat emis luni de autoritatea de concurenţă.

Banca Transilvania este principala societate a Grupului Financiar Banca Transilvania, grup care, printre altele, oferă servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice, servicii de investiţii financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar şi operaţional sau factoring.

Bancpost este o instituţie de credit înfiinţată în 1991, care, la rândul ei, oferă produse şi servicii bancare destinate tuturor categoriilor de clienţi, de la soluţii de economisire pentru persoane fizice, până la soluţii financiare avansate şi produse complexe de trezorerie dedicate clienţilor corporativi.

ERB Retail Services IFN SA este o instituţie financiară non-bancară, activitatea sa constând în emiterea şi administrarea de carduri de credit de consum sub marca proprie. De asemenea, ERB Retail acordă servicii de finanţare la punctele de vânzare ale comercianţilor: clienţii pot opta pentru emiterea unui card de credit direct în magazin, pot accesa un credit online dacă vor să plătească în rate produsele achiziţionate de pe platformele online, respectiv să-şi asigure produsele de creditare (leasingul, creditul pentru casă etc.).

ERB Leasing este o instituţie financiară non-bancară care are ca obiect principal de activitate acordarea de finanţări sub forma leasingului financiar pentru o gamă largă de bunuri, cum ar fi vehicule, echipamente pentru diverse industrii, până la spaţii comerciale sau industriale, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.