Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenţei analizează companiile din piaţa privată de sănătate: Testul COVID costă 350 de lei la privat, statul se descurcă cu 200 de lei

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Consiliul Concurenţei analizează companiile din piaţa privată de sănătate care fac teste pentru depistarea COVID-19 la cerere, potrivit ZF, anunță MEDIAFAX.

Din cele 8.500 de teste realizate zilnic la cerere, aproximativ 6.000 sunt făcute de firme private. Un adaos de cel puţin 100 de lei pe test înseamnă un profit de minim 15 milioane de lei lunar.

Citește și: Orban: ‘Diferența pe care noi o propunem este colosală. Suntem oameni serioși, oameni care trăiesc cu picioarele pe pământ’

Un român care vrea să plece în Grecia este nevoit să se testeze, iar pentru că nu găseşte disponibilitate la orice clinică, se va testa unde este mai scump, doar să îşi rezolve problema.

„Voi da 350 de lei pe testul respectiv. Dacă vrei să te programezi doar tu, o să te poţi programa undeva săptămâna viitoare, nu săptămâna asta, ceea ce pentru noi nu era ok pentru că ni se dădeau toate planurile peste cap”, a spus Alexandru.

Analistul de management medical Laszlo Lorenzovici s-a întrebat cum poate un spital privat sau un laborator privat să ceară 350 de lei sau şi mai mult pentru un test, iar un spital public, cu calcule şi analize de cost, să se descurce şi cu 200 de lei.

Citește și: După uciderea lui Emi Pian, clanul Duduianu este dinamitat! Decizie de ultimă oră a Tribunalului București

„Nici ei nu lucrează pe pierdere. Aşa se adună sume care ies din buzunarul nevoiaşilor, că oamenii sunt nevoiţi să-şi facă testele”, explică Lorenzovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.