Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Bank Leumi România de către Argo Group

consiliul concurentei

 

Consiliul Concurenţei a anunţat joi că analizează tranzacţia prin care grupul de companii controlat de Argo Group Limited preia Bank Leumi România, scrie News.ro.

În luna iunie, banca israeliană Leumi a anunţat că a finalizat negocierile cu compania britanică de investiţii Argo Capital Management în vederea vânzării unităţii din România, fiind semnat un acord angajant.

Argo Group Limited derulează investiţii pe pieţele emergente prin fondurile administrate de acesta. În prezent, Argo Group Limited administrează mai multe fonduri (separat de Argo Financials Fund Limited), care investesc în instrumente cu venituri fixe, creanţe neperformante şi imobiliare.

Tranzacţia se realizează prin intermediul Argo Financials Fund Limited, companie recent înfiinţată pentru achiziţionarea Bank Lumi Romania SA, potrivit Consiliului Concurenţei.

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată în comunicatul publicat joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.