Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenței anchetă explozivă la 10 bănci din România: clienții ar fi fost păcăliți

communicationstoday.co.in
banci bank

Consiliul Concurenței a descins la 10 bănci din România. Există suspiciuni de cartelizare și se verifică modul în care cele 10 bănci ar fi controlat raportările în Biroul de Credite.

Inspectorii de la Consiliul Concurenței au suspiciuni că aceste bănci au manipulat raportările în Biroul de Credite, ceea ce afectează românii cu credite.

Controlul, derulat până marți seara târziu, a vizat strângerea de probe pentru demonstrarea înțelegerii anticoncurențiale, fiind verificate computere, e-mailuri și telefoane ale bancherilor, informează Profit.ro.

Consiliul Concurenței poate face inspecții inopinate la orice companie sau instituție financiară din țară și poate ridica orice probă, dacă obține autorizație de la Curtea de Apel și dacă aceste controale sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării unor posibilele practici anticoncurențiale.

Anul trecut 10 bănci au manipulat ROBOR

În cursul anului 2022, Consiliul Concurenței a organizat controale la 10 bănci, atunci dovedindu-se că acestea au manipulat ROBOR pentru a crește ratele românilor.

În 2022, inspectorii Concurenței au mers la sediile centrale ale celor 10 bănci care participă la calculul ratei ROBOR, investigând o înțelegere de tip cartel pentru fixarea ratei dobânzii la un nivel cât mai ridicat, în cadrul procedurii de „fixing” (stabilirea ratelor de referință pentru ROBOR și ROBID). Cele 10 bănci vizate au fost: Banca Transilvania, BCR, BRD-Societe Generale, ING Bank, Raiffeisen Bank, CEC Bank, UniCredit Bank, OTP Bank România, EximBank și Intesa Sanpaolo România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.