Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenței din Grecia a lansat o investigație în piața bancară locală în legătură cu taxele și comisioanele practicate de băncile comerciale

twitter.com
taxe

Consiliul Concurenței din Grecia a lansat joi o investigație în piața bancară locală în legătură cu taxele și comisioanele practicate de băncile comerciale, au precizat bancheri apropiați de situație pentru Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Noul ministru al Muncii, anunț devastator pentru milioane de oameni: ‘Sunt îngrijorată’

Investigația a fost lansată concomitent la toate băncile majore din Grecia, inspectorii concurenței fiind trimiși să afle dacă instituțiile de credit s-au înțeles cu privire la comisioanele pentru tranzacțiile bancare, potrivit uneia dintre surse.

Inspectorii au descins la sediile National Bank, Piraeus Bank, Eurobank, Alpha Bank și Attica Bank, precum și la sediul asociației bancare elene. Consiliul Concurenței din Grecia nu a oferit încă detalii cu privire la motivele investigației.

"Sunt după noi cu privire la taxele percepute", a spus unul dintre bancheri, adăugând: "Nu am avut voie să părăsim sediile și au copiat hard-disk-urile calculatoarelor".

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a avut luna trecută o discuție cu instituțiile bancare din Grecia pe tema comisioanelor și le-a cerut să anuleze creșteri de comisioane pe care acestea le-au anunțat la o serie de servicii bancare, au precizat atunci oficiali guvernamentali.

Citește și: Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

"A fost un raid simultan pentru a verifica comisioanele la carduri de credit, bancomate și așa mai departe și dacă a existat o colaborare la fixarea prețurilor", a notat un alt bancher.

Alți doi au acuzat că descinderile sunt motivate politic, caracterizând investigația drept un "spectacol".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.