DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica a aprobat numirea directorilor executivi

nuclearelectrica
Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica a aprobat în şedinţa de marţi numirea directorului general, a directorilor generali adjuncţi şi a directorului financiar ai companiei pentru o perioadă provizorie de patru luni sau până la finalizarea procedurii de selecţie a conducerii executive, potrivit unui raport curent transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), informează Agerpres.

Astfel, începând cu data de 6 noiembrie 2018, pentru o perioadă provizorie de patru luni, Cosmin Ghiţă va ocupa funcţia de director general, Dan Laurenţiu Tudor va fi director general adjunct, responsabil pentru coordonarea achiziţiilor publice, activităţilor juridice, afacerilor corporatiste şi strategiilor şi politicilor de resurse umane la nivel de companie, Viorel-Lary Toni a fost numit director general adjunct, responsabil pentru coordonarea activităţilor aferente dezvoltării proiectelor de investiţii şi activităţi de realizare a veniturilor aferente tranzacţiilor cu energie, iar Adrian Gabriel Dumitriu va fi director financiar. 


"Numirile provizorii au loc în contextul în care Consiliul de Administraţie SNN nou ales pentru o perioadă de patru ani prin Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 12/28.09.2018 urmează să lanseze procedura de selecţie a conducerii administrative, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011, procedură care se poate organiza doar după numirea conducerii administrative. Astfel, mandatele provizorii ale directorilor executivi numiţi prin decizia Consiliului de Administraţie de astăzi, 23.10.2018, urmează să înceteze automat la data finalizării procedurii de selecţie şi a numirii directorilor executivi cu mandat pe patru ani", se spune în raport. 

Acţionarii Nuclearelectrica au ales, la finele lunii septembrie 2018, conducerea administrativă a societăţii, durata mandatului noilor administratori fiind de patru ani începând cu data de 28 septembrie, potrivit unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 

"În cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) a fost aleasă conducerea administrativă a SNN formată din şapte administratori, prin metoda votului cumulativ, ca urmare a finalizării procedurii de selecţie a administratorilor SNN declanşată în baza Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 5/25.04.2018 şi derulată în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, fiind totodată stabilită durata mandatului noilor administratori la patru ani începând cu data de 28.09.2018", se spune în document. 

Componenţa Consiliului de Administraţie SNN începând cu data de 28 septembrie 2018 este următoarea: Aniţei Mihai Daniel, Dima Cristian, Gentea Cristian, Ghiţă Cosmin, Popescu Elena, Tudorache Iulian Robert şi Vulpescu Remus. 

Iulian-Robert Tudorache a fost ales, pe 2 octombrie, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica, cu un mandat de patru ani, potrivit unui raport al companiei, transmis de asemenea BVB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.