Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de administraţie al Confederaţiei sud-americane de fotbal respinge ideea unei Cupe Mondiale bienale

ilfovsport.ro
minge fotbal

Consiliul de administraţie al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL) a respins, marţi, propunerea FIFA de a organiza o Cupă Mondială la fiecare doi ani, prin care forul internaţional intenţionează să pună capăt "a aproape 100 de ani de tradiţie în fotbalul mondial", informează AFP, relatează Agerpres.

"Nu există niciun motiv, avantaj sau justificare pentru schimbarea promovată de FIFA de a organiza o Cupă Mondială la fiecare doi ani în loc de patru ani", s-a arătat într-un comunicat al instanţei fotbalului din America de Sud, după o reuniune pe această temă.

"Cele zece ţări care compun CONMEBOL ratifică faptul că nu vor participa la o Cupă Mondială organizată la fiecare doi ani", se arată în text.

CONMEBOL consideră că proiectul FIFA "întoarce spatele a aproape 100 de ani de tradiţie în fotbalul mondial, ignorând istoria unuia dintre cele mai mari evenimente sportive ale planetei".

Confederaţia sud-americană de fotbal susţine Cupa Mondială în vigoare, cu termenele sale limită şi sistemele de calificare, "pentru că s-a dovedit a fi un model reuşit, bazat pe excelenţa sportivă şi care recompensează efortul, talentul şi munca planificată".

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a efectuat în urmă cu 10 zile un turneu în America de Sud pentru a pleda în favoarea Cupei Mondiale bienale.

Ideea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani, care ar urma să alterneze începând din 2028 cu turneele continentale, de asemenea bienale, a fost lansată de FIFA. Confruntată cu un val de reacţii ostile, în special în Europa, instanţa mondială a consultat deja peste 200 de federaţii naţionale în cadrul unei reuniuni virtuale.

Un raport ar urma să fie publicat în noiembrie şi o altă reuniune va fi organizată înainte de finalul anului, pentru dezbaterea proiectului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.