Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Miniștri din Arabia Saudită respinge decizia aliaților americani de a muta ambasada la Ierusalim

www.fortune.com
prinț Arabia Saudită

Consiliul de Miniştri din Arabia Saudită, întrunit marţi sub conducerea regelui Salman, a respins mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, informează Agerpres.

''Acest demers constituie un act de o mare părtinire împotriva drepturilor palestinienilor, care au fost garantate prin intermediul rezoluţiilor internaţionale'', potrivit unui comunicat al Consiliului.

''Guvernul Arabiei Saudite a avertizat deja în legătură cu consecinţele grave care ar putea decurge ca urmare a unui astfel de demers nejustificat, ce constituie o provocare la adresa sentimentelor musulmanilor'', se afirmă în comunicat.

Consiliul de Miniştri a reiterat condamnarea de către Ryad a tirurilor israeliene care s-au soldat cu zeci de morţi la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, condamnare exprimată deja luni de către un purtător de cuvânt al Ministerului saudit de Externe. El a făcut apel la comunitatea internaţională să acţioneze pentru ''a pune capăt violenţelor şi a proteja poporul palestinian frate''.

Vezi și: Reacție virulentă a ministrului de externe iranian la evenimentele din Fâșia Gaza: 'Un masacru cu sânge rece'

Totodată, Consiliul a reînnoit sprijinul Arabiei Saudite faţă de recenta decizie a preşedintelui american, Donald Trump, de retragere a SUA din acordul internaţional privind programul nuclear internaţional şi de reintroducere a sancţiunilor americane împotriva Teheranului.

În opinia Ryadului, Iranul a profitat, de la semnarea acordului în 2015, de ridicarea sancţiunilor şi de avantajele economice rezultate din aceasta pentru ''a-şi continua acţiunile de destabilizare'' în Orientul Mijlociu.

Vezi și: ONU, în alertă după violențele sângeroase din Gaza. Consiliul strigă 'adunarea' la iniţiativa Kuweitului

Potrivit experţilor, sosirea lui Trump la putere, în ianuarie 2017, a marcat debutul unei convergenţe strategice împotriva Iranului între SUA, Israel şi Arabia Saudită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.