Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Securitate al Federației Ruse: 'Nu pot exista învingători într-un război nuclear și acesta nu trebuie dezlănțuit niciodată'

Strategic Culture Foundation
razboi nuclear distrugere

Un război nuclear nu ar trebui declanşat niciodată și nu pot exista învingători într-o astfel de confruntare, a declarat, vineri, adjunctul secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Aleksandr Venediktov, la o Conferință organizată cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a crizei rachetelor cubaneze, potrivit TASS, scrie Rador.

"Am declarat în repetate rânduri și continuăm să declarăm aderarea la formula binecunoscută, conform căreia nu pot exista învingători într-un război nuclear și acesta nu trebuie dezlănțuit niciodată", a declarat Venediktov.

Acesta a amintit de documentele doctrinare rusești pe această temă, inclusiv fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. "În același timp, în Occident, mulți politicieni, personalități publice și experți își permit, în mod regulat, declarații care nu sunt doar iresponsabile, ci sunt aproape de limita șantajului nuclear, şi vorbesc deschis despre admisibilitatea utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei",  a subliniat Venediktov.

În acest sens, el și-a exprimat convingerea că politicienii și liderii de opinie străini, care discută despre astfel de lucruri ar trebui să se îndrepte către istorie, inclusiv spre criza din Caraibe (criza rachetelor cubaneze), și să-și amintească că până și în apogeul confruntării dintre superputeri, americanii și aliații lor europeni "nu și-au permis nici măcar să jongleze cu amenințarea războiului nuclear".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.