Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Securitate al ONU a respins un proiect de rezoluție propus de Rusia care susținea o anchetă în Siria a OIAC în scandalul atacului cu arme chimice

onu securitate

Consiliul de Securitate al ONU a respins marţi, în lipsa numărului necesar de voturi, un proiect de rezoluţie propus de Rusia care susţinea o anchetă la Douma, în Siria, a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), transmite AFP.

Textul nu a întrunit în favoarea sa decât cinci voturi. Patru state au votat contra iar şase s-au abţinut.

Pentru a fi adoptată, o rezoluţie trebuie să primească cel puţin nouă voturi pentru, fără utilizarea dreptului de veto de către unul din cei cinci membri permanenţi (SUA, Rusia, China, Franţa, Regatul Unit).

Tot marţi, în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, Rusia şi-a folosit dreptul de veto pentru a bloca un proiect american de rezoluţie ce prevedea crearea, pentru un an, a unui nou "mecanism de anchetă independent al Naţiunilor Unite" (UNIMI) privind recurgerea la arme chimice în Siria.

Ulterior, acelaşi for a respins o propunere a Moscovei de a crea un nou mecanism de investigaţie asupra folosirii armelor chimice în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.