Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Securitate al ONU condamnă revolta din Mali şi le cere soldaţilor să elibereze oficialii guvernamentali

BBC
Mali soldati

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat miercuri revolta din Mali şi a cerut soldaţilor implicaţi să-i elibereze imediat pe toţi oficialii guvernamentali pe care i-au reţinut şi să se retragă în garnizoane, relatează Reuters.

Consiliul de Securitate a fost informat după ce soldaţii l-au îndepărtat pe preşedintele ţării printr-o lovitură de stat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Virgil Musta dezvăluie de ce e obligatorie internarea persoanelor testate pozitiv cu Covid-19: ‘Din păcate, au ajuns la Terapie Intensivă’

Un ofiţer malian, colonelul Assimi Goita, a declarat miercuri că este şeful juntei care l-a îndepărtat de la putere marţi pe preşedintele Ibrahim Boubacar Keita, devenind noul om forte din Mali.

''Să mă prezint: sunt colonelul Assimi Goita, preşedintele Comitetului naţional pentru salvarea poporului'', a declarat el după o reuniune cu secretarii generali ai administraţiilor. Assimi Goita a apărut la televiziune în noaptea de marţi spre miercuri, când un grup de soldaţi a anunţat crearea acestui comitet şi l-a determinat pe preşedintele Keita să demisioneze.

Citește și: EXCLUSIV Ecaterina Andronescu pune la zid Guvernul Orban: ‘Măsurile vin foarte târziu!’

Preşedintele malian Ibrahim Boubacar Keita şi premierul Boubou Cissé au fost arestaţi marţi după-amiază de militarii care s-au revoltat, a declarat unul dintre liderii rebeliunii, în timp ce soldaţii au fraternizat cu manifestanţii care cer de luni de zile plecarea şefului statului, notează AFP.

Statul Mali, unde soldaţii au preluat marţi controlul asupra unei unităţi militare din apropiere de Bamako, este zguduit de o profundă criză politică după alegerile legislative din martie-aprilie, care se adaugă unui climat de insecuritate provocat de atacuri jihadiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.