Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei, DISPOZIȚE de ultim moment: România trebuie să ia de URGENȚĂ aceste măsuri

consiliul europei

România trebuie să îmbunătățească implementarea legilor și să asigure fonduri pentru protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și a lupta împotriva violenței asupra femeilor, se arată într-un nou raport al Consiliului Europei.

"Există obstacole sistematice care afectează protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități în Romania", a declarat comisarul pentru drepturile omului, Dunja Mijatović, din cadrul Consiliului Europei, conform Mediafax.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

Raportul se concentrează asupra drepturilor persoanelor cu dizabilități, violenței asupra femeilor și reformelor asupra justiției.

Comisarul subliniază că, în pofida îmbunătățirii cadrului legislativ și politic, extinderea măsurilor necesită răspunderea problemelor în protejarea persoanelor cu dizabilități. Aceasta îndeamnă autoritățile de la București să clarifice mandatele instituțiilor responsabile, să consolideze monitorizarea și să reimpună colaborare cu ONG-uri.

"Există o necesitate de a trece de la instituționalizarea persoanelor cu dizabilități la includerea lor în societate. Autoritățile trebuie să dezvolte o comunitate bazată pe servicii, să mărească accesul la spații publice și servicii și să promoveze o piața de muncă mai inclusivă", afirmă Mijatović.

Mijatović a mai afirmat că "prevenirea discriminării copiiilor cu dizabilități în sistemul educației și asiurarea protecției față de orice violență sau abuz este esențială".

Comisarul subliniază de asemenea importanța menținerii independenței justiției și îndeamnă autoritățile române să urmeze recomandările Comisiei de la Veneția și GRECO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.