Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei acuză Rusia de crime de război: 'A dus la moartea sau rănirea a sute de oameni, inclusiv mulți copii'

Twitter
soldați, ruși, rusi, rusia, armată, război

Consiliul Europei afirmă că Rusia trebuie să înceteze imediat „uciderea” și „suferința oamenilor” în Ucraina, se arată într-o declarație postată pe site-ul Comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei. Documentul afirmă că atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei continuă să semene „moarte și distrugere” în inima Europei.

Vezi și: Statul Major din Ucraina închide transportul maritim din Marea Neagră: rușii amenință vasele civile

„Pentru a șasea zi acum, atacul militar al Rusiei împotriva Ucrainei a continuat să semene moarte și distrugere în inima Europei. În doar câteva zile, războiul a dus la moartea sau rănirea a sute de oameni, inclusiv mulți copii. Ultimul bombardament al orașului Harkov a scos la iveală disprețul flagrant al forțelor ruse față de viața civilă, cu zeci de oameni uciși și răniți și multe ținte civile, inclusiv blocuri de apartamente și o grădiniță, lovite de rachete și suspecte de muniții cu dispersie.

Acest război calcă în picioare dreptul internațional și drepturile omului și distruge dreptul umanitar. Milioane de oameni se tem pentru viața lor sub bombardamentele nediscriminate care au lovit spitale, școli și case. Mii de oameni au fost tăiați de la facilitățile de bază și nu au acces la apă, medicamente, alimente, electricitate, canalizare și adăpost. Lucrătorii din spitale se luptă să ofere îngrijire, forțați de bombardamentele frecvente să își mute pacienții în adăposturi sau subsoluri. Fluxuri de refugiați și persoane strămutate caută cu disperare siguranță.

Acest carnagiu trebuie să se încheie imediat înainte ca și mai multe vieți nevinovate să fie pierdute și mai multe daune. Autoritățile ruse pot face acest lucru. Trebuie să oprească imediat acest coșmar”, tansmite Consiliul Europei.

Vezi și: Economia Rusiei, grav afectată: este a treia zi în care bursa de la Moscova este închisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.