Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei anulează o vizită în Rusia, din cauza unor 'restricţii inacceptabile'

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei (CoE), Nils Muiznieks, a anunţat marţi că anulează o vizită prevăzută să aibă loc în Rusia din cauza unor ''restricţii inacceptabile'' pe care autorităţile vor să le impună programului său, într-un context de tensiuni între Moscova şi instituţia paneuropeană, relatează AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Paris. Vladimir Putin îşi AMÂNĂ vizita în Franţa

''Cu profund regret sunt nevoit să anunţ că această vizită nu va avea loc, din cauza unor restricţii inacceptabile pe care autorităţile ruse vor să le impună programului meu'', a explicat Muiznieks într-un text dat publicităţii marţi. Această deplasare urma să aibă loc în cea de-a treia săptămână din octombrie şi să se axeze pe ''mai multe dosare urgente referitoare la drepturile omului''.

Muiznieks precizează că autorităţile ruse voiau doar să-şi limiteze vizita la 48 de ore la Moscova, cu o singură zi completă de lucru. El reaminteşte că, atunci când întreprinde astfel de vizite în alte ţări membre ale Consiliului Europei, se întâlneşte nu numai cu autorităţile ţării, ci şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi se deplasează în afara capitalei, pentru a vizita diferite locuri ce au legătură cu problematica apărării drepturilor omului.

Citeşte şi: Stare de alertă în Israel. Autorităţile se tem de atacuri în pragul sărbătorilor evreieşti

Subliniind că mandatul său implică tratarea tuturor statelor membre ale Consiliului Europei în acelaşi mod, el face apel la Moscova ''să restabilească cooperarea complexă cu serviciile sale''.

Anularea vizitei survine într-un context de puternice tensiuni între Consiliul Europei şi Rusia. Moscova a suscitat critici puternice la Consiliul Europei pentru că a pus în cauză autoritatea Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), permiţând, de la sfârşitul lui 2015, Curţii sale constituţionale să declare neconstituţionale unele dintre deciziile CEDO.

Citeşte şi: Rusia îşi retrage avioanele de război din Belarus

Delegaţia rusă boicotează, de asemenea, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) de când aleşii săi au fost privaţi de dreptul de vot din cauza anexării Crimeii în 2014.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.