Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei critică populismul naţionalist şi le mulţumeşte celor care au ajutat migranţii

consiliul europei

Consiliul Europei şi-a exprimat joi într-un raport preocuparea faţă de 'creşterea puternică a populismului naţionalist' în Europa, fenomen pe care-l consideră 'trăsătura definitorie' a anului care a trecut, informează agenţia EFE. 'Mişcările naţionaliste şi xenofobe instrumentalizează temerile şi incertitudinile', astfel că 'insultele rasiste şi discursul de ură xenofobă au ajuns la niveluri fără precedent şi au pătruns adesea în mediul politic', se menţionează în raportul elaborat de Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei (ECRI), care funcţionează în cadrul Consiliului Europei.

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, s-a declarat preocupat mai ales de politicile 'îndreptate împotriva minorităţilor, inclusiv imigranţii şi refugiaţii'. Prin urmare, el le-a cerut responsabililor politici 'să facă tot ce pot pentru a frâna această tendinţă periculoasă şi să lupte pentru crearea unor societăţi integratoare'. La rândul său, preşedintele ECRI, Christian Ahlund, a spus că 2016 'a fost un an rău şi obscur, la fel de rău ca 2015, dacă nu chiar mai rău'. În evaluarea celor care au întocmit acest raport, recentele alegeri din Austria şi Olanda 'au arătat că extrema dreaptă nu a fost pentru votanţi atât de atractivă cum ea se aştepta', iar alegerile prezidenţiale din Franţa au fost 'un punct de inflexiune', schimbare pusă pe seama evoluţiei bune a economiei europene şi a 'exemplului rău' de peste Atlantic, aluzie la Donald Trump. Conform interpretării lui Christian Ahlund, chiar şi alegerile legislative anticipate din Marea Britanie au fost un exemplu de reacţie, conform Agerpres.

De asemenea, documentul Consiliului Europei conţine cuvinte de laudă la adresa administraţiilor locale, ONG-urilor, voluntarilor şi tuturor celor 'care au susţinut şi ajutat imigranţii sosiţi recent'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.